Hlavní obsah

Bábu už skákání nebavilo, cítil se přesycený. Teď se dere zpátky vzhůru

Praha

Na loňský rok by Jaroslav Bába nejradši hned zapomněl. Horší sezónu ve své výškařské kariéře nezažil, pokud pomineme období po těžkém zranění kotníku před sedmi lety. „Minulý rok byl absolutně nevydařený,“ oklepe se ještě dnes při vzpomínce na výpadky v kvalifikaci halového mistrovství světa i olympijských her.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Český výškař Jaroslav Bába při mítinku Novinářská laťka.

Článek

Proto pro něj bylo důležité naskočit do roku s letopočtem 2013 na vysoké úrovni. „Potřebuju si napravit reputaci,“ hlásí 28letý skokan.

Pomýšlí na medaili

Co se loni dělo? Ještě dlouho po sezóně s trenérem Janem Janků st. rozebírali příčiny výsledků hluboko pod Bábovým průměrem. „Bylo toho víc, nějaké věci jsem udělal špatně. Ale byla to zvláštní sezóna. Měl jsem krizi, závodění mě nebavilo. Asi jsem byl skákáním nasycený, na závodech jsem si přál, až už skončí,“ přiznává. „Sezóna se nepovedla, to se stane, bohužel byla olympijská,“ mrzí Bábu, bronzového výškaře z Atén 2004.

Na podzim si vyčistil hlavu na dovolené s přítelkyní v Chorvatsku a vrhl se do nové přípravy. „Pár věcí jsme změnili kolem tréninku, ale i odpočinku a regenerace,“ říká.

Teď už má zase optimističtější myšlenky. „Na halové mistrovství Evropy v Göteborgu vyladíme formu, zase tolik se letos neskáče, tak by šance na medaili mohla být,“ věří Bába, jemuž v kontinentálních tabulkách s výkonem 230 cm patří aktuálně čtvrté místo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články