Hlavní obsah

Sprintera Bolta obvinění Pistoriuse z vraždy šokovalo

Houston
Aktualizováno

V naprostém šoku byl sprinter Usain Bolt, když se dozvěděl, že beznohý atlet Oscar Pistorius byl soudem v Jihoafrické republice obviněn z úkladné vraždy své přítelkyně. Jamajský fenomén stále nemůže uvěřit tomu, že se jeho kolega z tartanové dráhy dopustil tak vážného činu.

Foto: Antonie De Ras, Reuters

Oscar Pistorius pláče před soudem, který ho v pátek obžaloval z vraždy přítelkyně.

Článek

"Pořád si to snažím v hlavě přebrat, jestli to je vůbec pravda," řekl Bolt, který se představil v zápasu celebrit, který v Houstonu předcházel Utkání hvězd basketbalové NBA. Současně uvedl, že se s Pistoriusem nezná, jen s ním párkrát mluvil na několika akcích.

Na otázku, jestli se Pistoriuse pokusí kontaktovat, Bolt odpověděl, že neví. "Vyčkám, jak se to bude vyvíjet, a pak se rozhodnu, jestli něco podniknu," prohlásil.

Pistorius byl policií v Pretorii zadržen ve čtvrtek poté, co podle vyšetřovatelů zastřelil svou přítelkyni. Na Reevu Stenkampovou vystřelil údajně čtyřikrát přes dveře koupelny a modelku zasáhl do hlavy, hrudníku, ruky a pánve.

Před soudem byl následně účastník olympiády v Londýně obžalován z promyšlené vraždy. Pistorius je od čtvrtka ve vazbě a zůstane v ní minimálně do úterý, kdy bude pokračovat soud.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články