Hlavní obsah

Deset tisíc liber za každou sekundu! Sprinter Bolt si v Paříži na dvoustovce vydělá pořádný balík

Paříž

Jsou to dobře investované peníze. Alespoň to tvrdí organizátoři letní Diamantové ligy v Paříži poté, co se jim podařilo nalákat jednu z největších hvězd současné atletiky - šestinásobného olympijského vítěze Usaina Bolta. Jamajský sprinter dostane za účast v závodě na 200 metrů pořádný balík - 200 tisíc liber (asi 6,1 miliónu korun). Závod se uskuteční 6. července.

Foto: Jeff Haynes, Reuters

Trojnásobný zlatý medailista z OH v Londýně, sprinter Usain Bolt.

Článek

Bolt zatím v letošním roce oficiálně potvrdil účast na dvou závodech - 31. března se představí v exhibičním závodu na nejslavnější světové pláži Copacabaně v Riu de Janeiro na trati 150 metrů, a jeho dalším podnikem bude Diamantová liga v Oslu, kde 13. června poběží 200 metrů.

Tradiční Boltova účast na ostravské Zlaté tretře zatím nebyla oficiálně potvrzena.

Francie zlákala jamajského sprintera tučnou finanční odměnou. „Je nám jasné, že s Boltem se hlediště Stade de France zaplní mnohem snadněji. Jsou to dobře vynaložené peníze," cituje server listu Daily Mail ředitele závodu Laurenta Boquilleta.

Šestadvacetiletý jamajský fenomén se už dříve nechal slyšet, že zváží účast na mítinku Diamantové ligy v Londýně, který je na programu 26. a 27. července. Londýnský závod totiž dostal od britských úřadů výjimku a jeho účastníci budou letos osvobozeni od daní.

Reklama

Související témata: