Hlavní obsah

Maslák vyhrál na dálku i souboj s Američanem Warinerem

Albuquerque

Novopečený mistr Evropy Pavel Maslák zůstal druhý v halových světových tabulkách v běhu na 400 metrů i po víkendovém americkém šampionátu. Jeho vítěz Jeremy Wariner dosáhl času 45,82 sekundy, čímž souboj na dálku s českým rekordmanem prohrál o 16 setin.

Foto: Phil Noble, Reuters

Pavel Maslák se raduje už jako mistr Evropy.

Článek

Bývalý olympijský vítěz a mistr světa Wariner startoval v 29 letech na mistrovství USA pod střechou poprvé. V hale se představil prvně od roku 2004. Závod vyhrál bezpečně před Marcusem Boydem (46,54).

Před Čechem jen Trinidaďan

Dvaadvacetiletý Maslák v neděli ovládl finále evropského šampionátu v Göteborgu časem 45,66, kterým o 48 setin zlepšil vlastní národní rekord z loňska. Ve světových tabulkách je před ním hned s dvěma časy o dva roky mladší Trinidaďan Deon Lendore (45,15 a 45,23).

Na americkém šampionátu v Albuquerque se v posledním dnu soutěží postaral o nejlepší světový výkon roku koulař Ryan Whiting vrhem dlouhým 21,80 metru. V běhu na jednu míli triumfovala teprve šestnáctiletá Mary Cainová. Jako středoškolačka vyhrála americký šampionát naposledy v roce 2003 hvězdná sprinterka Allyson Felixová.

Reklama

Související témata: