Hlavní obsah

Sprinter Bolt zahájí letní sezónu netradičně na Kajmanských ostrovech

Šestinásobný olympijský vítěz Usain Bolt zahájí letní mezinárodní sezónu 8. května na Kajmanských ostrovech. Mimo rodnou Jamajku vstoupí do atletického roku, jehož vrcholem bude mistrovství světa v Moskvě, poprvé po šesti letech. Na ostrově v Karibiku na mítinku nazvaném Kayman International si odbude premiéru, zatím není jasné, jakou trať si v George Townu vybere.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Usain Bolt (druhý zleva) na Zlaté tretře v Ostravě.

Článek

Šestadvacetiletý světový rekordman na tratích 100 a 200 metrů se tam však nepotká s konkurentem a tréninkovým partnerem Yohanem Blakem, který na Kajmanských ostrovech závodil vloni. Mistr světa v běhu na 100 metrů dal tentokrát přednost cestě do Asie na mítinky Diamantové ligy v Dauhá a Šanghaji.

Bolt, který loni v Londýně úspěšně obhájil tři zlaté olympijské medaile z Pekingu, se prý na mítink moc těší. "Říkal mi o něm trenér, který tam byl vloni. Měl pro ten mítink jen samá pozitiva, takže jsem se rozhodl jet. Moc se těším," prohlásil Bolt. "Sprinteři z Karibiku jsou silní a já věřím, že moje přítomnost pomůže přitáhnout k atletice další mladé závodníky," dodal.

Blake poběží 10. května v Dauhá stovku a o osm dnů později v Šanghaji dvojnásobnou trať. "Těším se na návrat do Číny, mám na ni krásné vzpomínky," připomněl vítězství ve štafetě na olympiádě v Pekingu, kde navíc vyhrál v roce 2006 juniorské mistrovství světa, což byla jeho vůbec první medaile na mezinárodní scéně.

Bolt se ještě před prvním startem letní sezóny představí v exhibičním závodu na nejslavnější světové pláži Copacabaně, kde poběží 31. března netradiční závod na 150 metrů. V Diamantové lize slavný Jamajčan potvrdil start na dvoustovce 13. června v Oslu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články