Hlavní obsah

Powella trápí zranění z OH. Závody ve Stawellu zřejmě nedokončí

Stawell

Bývalý držitel světového rekordu na stovce Asafa Powell i po sedmi měsících pociťuje následky zranění levého stehenního svalu, kvůli němuž doběhl ve finále nejkratšího sprintu na olympiádě v Londýně poslední. V netradičním handicapovém závodu na 120 metrů v australském Stawellu ho nejspíš donutí odstoupit ze soutěže.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jamajský sprinter Asafa Powell (uprostřed).

Článek

Powell přijel na závod, který má více než stoletou tradici, s optimismem, se zraněnou nohou však začal mít problémy už při rozcvičce. Do rozběhu nakonec nastoupil, doběhl třetí a časem 12,24 sekundy se kvalifikoval do semifinále. Do závěrečných běhů, které se každoročně konají na Velikonoční pondělí, však zřejmě nezasáhne.

„V pondělí rozhodně nemůžu běžet, stehno mě trochu trápí a nebylo by ode mě fér, abych tam šel a pokoušel to. Dnes jsem chtěl předvést divákům nějaký výkon, ale nemohl jsem běžet na sto procent," uvedl Powell.

Powellův fyzioterapeut je optimističtější

Pokud třicetiletý Jamajčan odstoupí ze závodu, dostane automaticky čtrnáctidenní zákaz startu, což by mu znemožnilo běžet příští sobotu na mítinku v Melbourne. I proto trenér Aundre Edwars doufá, že Powell nakonec nastoupí. „Kouká se na to fyzioterapeut a vypadá to zatím dobře, takže počkáme a uvidíme. Stále máme den. Nic není vyloučeno," řekl.

Držitel zlaté olympijské medaile ze štafety na 4x100 metrů v Pekingu je zatím zřejmě nejslavnějším sprinterem, který ve Stawellu za 131 let existence závodu startoval.

Reklama