Hlavní obsah

VIDEO: Nejrychlejší muž planety Bolt vyměnil atletický stadión za pláž, kde chce zlomit rekord

Rio de Janeiro/Praha

Jeden z nejúspěšnějších atletů posledních let sprinter Usain Bolt se připravuje na exhibiční 150 metrů dlouhý závod, který poběží na populární brazilské pláži Copacabana v Riu de Janeiru. Organizátoři závodu kvůli tomu vystavěli trať, která je položená nedaleko od slunečníků, kde denně lidé relaxují.

Usain Bolt se chystá na závod na netradiční plážové trati.Video: Reuters

 
Článek

Šestadvacetiletý jamajský běžec přitahoval pohledy kolemjdoucích, divících se povaze akce nachystané na pláži, už během pátečního tréninku.

„Bude to můj první závod v sezóně. Už jsem měl možnost běžet na trati položené na ulici (v Manchesteru), ale běžet na Copacabaně bude zajímavé," řekl Usain Bolt, který bude na startu se třemi dalšími soupeři.

„Obvykle neběhám 150 metrů dlouhé závody, ale chystám se ze sebe vydat všechno," slíbil Bolt před nedělním závodem na improvizované plážové trati. „Doufám, že všechno půjde v pohodě a poběžím tak, jak jsem si naplánoval. Všechno je to o udržení soustředění a zachování klidu," prozradil běžec.

Na konci promluvy perlil

„Vím toho o Brazílii hodně, ale nejvíc se vyznám v plážích a v dívkách na nich. Zatím jsem ale neměl čas se jít slunit. Také bych se chtěl jít podívat na nějakou diskotéku," dodal jamajský flamendr.

Bolt na Copacabaně zaútočí na světový rekod 14,35, který sám stanovil v roce 2009 v Manchesteru. V brazilském Riu de Janeiru se v roce 2016 uskuteční letní olympiáda. Na posledních OH získal fenomenální běžec tři zlaté medaile. První dvě za běh na 100 a 200 metrů, třetí za týmovou štafetu 4x100 metrů.

Reklama