Hlavní obsah

Šebrle se opět chystá za přípravou do Afriky

PRAHA

Olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle si ve středu sbalí "nádobíčko" včetně nových golfových holí od Ježíška a vydá se za přípravou do jihoafrického Potchefstroomu. Ve výšce více než 1600 metrů nad mořem během tří týdnů položí základ pro uskutečnění svého snu - zisku zlaté medaile na letošním mistrovství světa v Helsinkách.

Foto: ČTK/AP

Šebrle míří za přípravou do Afriky.

Článek

Světový rekordman se vrátil k lednovému termínu. Loni byl v Africe poprvé před Vánoci a v lednu pak na Kanárských ostrovech, letos sled soustředění otočil. Vydá se s koučem Kupkou a masérem Dřímalem. "Rodina by se tam nudila," uvedl, že bez moře a atraktivních lokalit by se ve středisku jeho ženě Evě a synovi Štěpánovi nelíbilo.

Těší se i na golf

Jako každý rok chce Šebrle v teple nabírat kondici, plánuje hlavně objemové tréninky. Nejvíce se těší na tamní teplo, prostor dostane i jeho oblíbený koníček golf. "Nesnáším, že je u hotelu golfové hřiště," poznamenal ironicky. "Ale jestli budu unavený jako třeba po dnešním tréninku, tak budu hlavně spát," dodal.

S novými holemi si podle svých slov přijde na své. "Mám speciální, míč od nich lítá úplně rovně," rozzářily se mu oči. Handicap má 20,6 a plánuje zlepšení. "Když to stáhnu pod deset, začnu se tomu věnovat," hlásil s úsměvem atlet, o kterém se podle informací jeho zastupující agentury České sportovní vloni objevilo v novinách a časopisech celkem 3886 článků.

Místo mariáše počítač

V Africe asi nedojde na další oblíbený 'zabíječ času' mariáš, protože tradiční účastník hry masér Petr Křížek bude chybět. "A Tomáš (Dřímal) to neumí," řekl český Sportovec roku. Takže mu k zábavě poslouží hlavně počítač. "Musím si koupit nějaké hry. Mám v Africe také dva pruty, jenže od té doby, co jsem před čtyřmi roky chytil sumce metr dvacet, tak mi zabírají jen samé čudly..." klel na oko.

Po Vánocích strávil Šebrle týden v Harrachově, třikrát byl vyzkoušet nový dárek sjezdovky, jednou vyrazil i na běžky. "Po třech a půl hodinách jsem toho měl dost, navíc jsem docela promazal," přiznal Šebrle. "Ještě to bylo po fotbalu, kde jsme se úplně zrušili," dodal a ulevil si, že neutrpěl zdravotní újmu. S pár kamarády pak oslavil i Silvestra. "Něco jsme popili a šli spát dost pozdě," přiznal bez okolků.

S halovým ME zatím nepočítá

Jinak se mu na horách moc líbilo, i když týden lyžování mu připadal dlouhý. Příští rok před halovým MS v Moskvě, kde bude obhajovat titul, prý lyžovačku omezí. Letos zatím ještě není přesvědčen, že odjede na halové ME do Madridu. "Po Africe to na nějaké rekordy nebude, to jsem si jist. "Ale nechám se překvapit, třeba to bude dobrý," nechtěl dělat předčasné závěry.

I bez případné účasti a úspěchu na HME může slavný atlet v brzké době rozšířit svou bohatou sbírku ocenění o další, protože dostal ze zámoří nabídku na zařazení svého jména do knihy s názvem 'Kdo je kdo'. Z Ameriky Šebrlemu už přišel dopis, jehož autoři žádali zpět vyplněný dotazník. "Jenže já vlastně ani nevím, jestli to je pro mě, protože nadpis je 'Drahý pane Jebrle'," smál se atlet chybě autorů. "No, hlavně, že vědí, kdo je kdo," dodal s úsměvem.

Reklama