Hlavní obsah

Koukala kvůli vízu nepustili do Austrálie. Teď si chce zvednout náladu maratónem

Praha

Samé nové zkušenosti letos získává nejlepší domácí badmintonista Petr Koukal. Vlajkonoš české výpravy na londýnské olympiádě nejprve v dubnu promeškal žádost o vízum na turnaje do Austrálie, a tak měl aspoň víc času na svoji další výzvu: nedělní pražský maratón.

Foto: RunCzech

Badmintonista Petr Koukal s jednou z favoritek pražského maratónu Caroline Rotichovou.

Článek

Koukal měl u protinožců absolvovat dva turnaje, jenže z cesty přes půl zeměkoule byl jen let Praha–Londýn. „Byla to moje chyba,“ přiznává. Žádost o vízum totiž podal příliš pozdě. „Měl jsem informaci, že je to otázka několika málo hodin, než se to vyřídí. Ale zrovna byly svátky a víkend, tak se to nestihlo,“ sype si popel na hlavu.

„V Praze mi řekli, že je šance na vyřízení, než odletím z Londýna, ale nestihlo se to,“ popisuje. Teď už cestovatelskou nepříjemnost bere s nadhledem. „Člověk si říká, že už ho nic nepřekvapí, ale pořád se učí.“

Věří si i bez speciálního tréninku

Aspoň tak měl víc času na přípravu na maratón. I když přípravu… „Kamarádi sportovci vždycky pražský maratón běhali a mně bylo líto, že nemůžu závodit s nimi. Vloni v hospodě jsem řekl, že to zvládnu bez speciálního tréninku,“ popisuje odvážný nápad. „Trochu jsem to porušil, jednou jsem si dvacet kilometrů zaběhl, ale v neděli to bude těžší,“ tuší.

Badmintonový trénink je přitom obvyle zaměřený spíše na rychlost a kratší úseky. „Táta běžel v podobném věku jako já první maratón pod 3:30, což je úžasný čas, ale je mojí motivací se mu přiblížit,“ přiznává.

Reklama