Hlavní obsah

Kladivář Melich v Kladně předvedl světový výkon roku. Vezu se na vlně, vysvětloval

Michal OsobaSport.czPrávo

Hned úvod extraligového atletického mítinku v Kladně ozdobil nejlepší světový výkon roku! Kladivář Lukáš Melich už letošní tabulky vedl, teď vrhač pražské Dukly přidal k 79 metrům z Tokia dalších devatenáct centimetrů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Dukelský kladivář Lukáš Melich.

Článek

Obdivuhodná byla celá série, pětkrát jste se dostal za 77 metrů...

Série byla dobrá. Možná nejlépe hodnotím první pokus, se kterým jsem občas míval problémy. Tady jsem začal 77,81, nejhorší byl druhý pokus 76,48 a pak už to bylo za 78. Nicméně pořád tomu kousíček chybí, aby to začínalo osmičkou, tak se těším na další závody.

Ráno pršelo, kruh byl vlhký, takové podmínky vám nevadily?

Pršelo, ale nám to kupodivu prospělo, protože tady je ten kruh fajnový v tom, že drží, i když je mokrý. Možná mohlo být trochu tepleji, ale závod to byl povedený.

Stejně jako celý váš vstup do sezóny. Vyhrál jste závod IAAF Challenge v Tokiu, v brazilském Belému jste byl druhý...

Určitě, můžu být spokojený, takhle jsem si to představoval. Teď jsem si konečně po tom dlouhém cestování odpočinul, což byla jediná nevýhoda těch prvních závodů.

Bylo šesté místo z olympijského Londýna velkým nakopnutím do nové sezóny?

Olympiáda udělala hodně. Chtěli jsme začít sezónu tam, kde jsme vloni na podzim skončili. Chytit tu vlnu a nést se na ní dál.

Vloni jste byl v seriálu IAAF Challenge čtvrtý, je pro vás motivací proniknout letos mezi elitní trojku? Zatím si držíte vedení...

Challenge je sice pěkná, na naše kladivářské poměry dobře placená, ale prioritou je mistrovství světa a tam dopadnout pokud možno ještě líp než na olympiádě. Šampionátu v Moskvě podřizuju všechno.

Reklama

Související témata: