Hlavní obsah

Rosolová začíná překážky od nuly. Všechno jsem zapomněla, tvrdí

Praha

Před rokem pozvolna nastával přerod Denisy Rosolové ze čtvrtkařky v překážkářku. V nové disciplíně se rychle vyšvihla mezi elitu, přivezla stříbro z mistrovství Evropy, běžela olympijské finále. Teď je na startu své druhé překážkářské sezóny, ale zkušenosti z loňska jsou prý k ničemu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Překážkářka Denisa Rosolová.

Článek

„Já úplně zapomněla, jak jsem loni běhala,“ tvrdila. „Minulý rok jsem čtvrtku překážek běžela párkrát a už je to dlouhá doba,“ ujišťovala svěřenkyně Martiny Blažkové, že se v přípravě učila techniku téměř od nuly.

„Asi mě trenérka seřve, na konci už jsem nad překážkami střídala levou, pravou, ani nevím jak,“ přiznávala po svém vstupu do sezóny, kdy na extralize v Kladně vyhrála časem 56,14 s.

Po Kladnu čeká Eugene

Spokojená příliš nebyla, výkon horší než očekávání přičítala teprve nedávno skončenému náročnému soustředění i větrným podmínkám na kladenském Sletišti. Další start nad překážkami ji čeká už ve výrazně kvalitnější konkurenci. Startovní listina v americkém Eugene je příští sobotu téměř věrnou kopií olympijského finále.

„Jen tam poběží ještě Shakes-Draytonová, která, nevím proč, v Londýně finále neběžela,“ vtipkuje Rosolová. Britka se totiž na chvíli posunula při semifinálové diskvalifikaci české atletky mezi osmičku, ale po přezkoumání videa byla do olympijského finále vrácena Rosolová.

Atmosféra se zlepšila

Šestadvacetiletá atletická univerzálka už se od podzimu nepřipravuje bok po boku s bronzovou medailistkou z Londýna Zuzanou Hejnovou, která skupinu Rychlých holek opustila a odešla k Daliboru Kupkovi.

A Rosolová si stejně jako její bývalá tréninková kolegyně sportovní rozchod rivalek pochvaluje. „Ve skupině je teď pohoda. Měly jsme soustředění v italské Formii a myslím, že tam byla nejlepší atmosféra, co se týče nálady i tréninku,“ tvrdí Rosolová.

Reklama