Hlavní obsah

Špotáková je maminkou! Narodil se jí syn Janek

Praha

Oštěpařce Barboře Špotákové se dnes v 8 hodin ráno narodil syn. S přítelem Lukášem Novotným mu dali jméno Janek, příjmení má po otci. Syn se dvojnásobné olympijské vítězce narodil v porodnici U Apolináře, váží 3,28 kg a měří 51 cm.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpařka Bára Špotáková je čerstvou maminkou.

Článek

"Jsem moc šťastná, zažívám pocity euforie i odpovědnosti," prohlásila čerstvá maminka.

Syna pomohl přivést na svět docent Antonín Pařízek, který asistoval u narození již řady potomků známých atletů včetně syna Štěpána a dcery Kateřiny bývalého světového rekordmana v desetiboji Romana Šebrleho. "Porod proběhl standardně, miminko je zdravé," prohlásil Pařízek.

Špotáková ohlásila mateřskou pauzu loni v listopadu. Tehdy se také netajila tím, že by se letos na podzim ráda opět vrátila do tréninku, aby se stihla připravit na mistrovství Evropy 2014 v Curychu.

Velkým lákadlem jsou pro ni ale především další olympijské hry v Rio de Janeiru, kde by Špotáková mohla dorovnat bilanci svého kouče Jana Železného v podobě tří zlatých medailí.

„To je největší motivace. Zažila jsem mistrovství světa i Evropy, Diamantové ligy, všechno nádherné závody. Ale olympiáda je nejvíc. Když budu zdravá, chci se tam minimálně kvalifikovat," prohlásila dříve.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články