Hlavní obsah

Výškař Bába si po skvělém startu věří na český rekord

Bronzový výškař z olympijských her v Aténách Jaroslav Bába se v tomto týdnu v Třinci a v Ostravě chystá znovu zaútočit na český rekord, který drží výkonem 236 cm už osmnáct let Ján Zvara. V prvním letošním startu v sobotu v Hustopečích Bába po překonání 235 cm třikrát jen lehce shodil laťku na výšce 237 cm.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Bába

Článek

"Zatím sice nejsem ještě úplně vyskákaný, proto skáču z krátkého rozběhu. Rozhodně jsem ale svým prvním výsledkem příjemně překvapen. V mých silách je v dalších dvou závodech moravské tour opět zaútočit na český rekord," uvedl Jaroslav Bába.

Překoná Jaroslav Bába český rekord?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Hustopečským výkonem se zařadil Bába jako třiatřicátý atlet halové historie mezi výškaře, kteří překonali 235 centimetrů. V Hustopečích bojoval v závěru závodu přitom už zcela osamocen, neboť jeho další soupeři zůstali na výšce 223 centimetrů.

V Třinci a Ostravě bude mít ale Bába velké soupeře v ruském vicemistru Evropy do třiadvaceti let Andreji Těrešinovi a také Tomáši Janků, který se už uzdravil po vícebojařském zranění z minulého týdne.

Na Beskydské laťce se představí výškaři z deseti zemí, kteří podstoupili dnes dopoledne po odjezdu z Hustopečí ještě trénink v Brně a po obědě se vydali do Třince. Kvalitní obsazení budou mít oba další díly Moravského výškařského turné také v soutěži žen.

"Vítězka z Hustopečí Ruska Kaliturinová pomýšlí na další vylepšení svého nejlepšího letošního výkonu 195 cm. Do startovní listiny přibude Američanka Ifoma Jonesová s osobním výkonem 192 centimetrů," dodal manažer turné Alfonz Juck.

Reklama