Hlavní obsah

Do areálů ve Stromovce budou moct sportovci až v pondělí

V pondělí ráno mají sportovci ministerstva vnitra sraz u brány a čeká je odklízení následků povodní v areálu Olympu Praha. Po celé Stromovce stále stojí zhruba půl metru vody, tudíž je tam až do nedělního večera vstup zakázán. Situace se může změnit, pokud přijdou od pondělí avizované deště.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na snímku z 4. června 2013 je vidět zatopená sportoviště na Císařském mlýně ve Stromovce při povodních, kdy vytrvalé deště zapřičinili zvednutí hladiny Vltavy.

Článek

Atletická hala Otakara Jandery sice byla plná vody, ale zdá se, že oproti ničivým záplavám v roce 2002 nebude její poškození znamenat takový problém. V listopadu se totiž měla začít stejně rekonstruovat a na její opravu už jsou vyčleněny prostředky. "Problém atletické haly nás pálí ze všech nejméně," řekl ČTK šéf sportovního resortu ministerstva vnitra Josef Nechutný.

V roce 2002 byla hala zcela zničena a oprava trvala tak dlouho, že domácí halový atletický šampionát musel být v dalším roce v Bratislavě. To by se letos opakovat nemělo. Opravy měly začít v listopadu, aby hala byla připravena na testování i kvůli halovému mistrovství Evropy 2015, kterému má sloužit jako tréninková hala. "Myslím, že by to mělo proběhnout podle plánu," uvedl Nechutný.

Problém podle něj budou mít ostatní sportoviště. "Pod vodou jsou ostatní haly, posilovny, všechno," prohlásil funkcionář. O výši škod zatím nemohl hovořit, jasněji bude v pondělí. Už nyní je ale jasné, že o finanční pomoc bude žádat na veřejné správě a u ministerstva vnitra.

Atleti musejí týden před domácím vrcholem sezóny, mistrovstvím České republiky v Táboře, najít jiné tréninkové prostory. "Naštěstí nám vyšli vstříc na Slavii, na Dukle i na Strahově. Za týden se rozhoduje o mnoha nominacích," řekl trenér Olympu Praha Miroslav Záhořák směrem k šampionátu v Táboře.

Reklama

Související témata: