Hlavní obsah

Rekordní kladenský hattrick Klučinová radši nečeká. Oproti Götzisu chce zlepšit výkony i počasí

Kladno

Není pro Elišku Klučinovou atleticky zaslíbenějšího místa, než stadión Na Sletišti. V tamním oddíle TEPO atleticky vyrůstala, v Kladně předvedla i dva své dosud nejlepší sedmiboje v kariéře. V roce 2010 vyrovnala letitý český rekord Zuzany Lajbnerové, vloni přidala dalších patnáct bodů a národní maximum vylepšila na 6283 b.

Foto: Jan Kucharčík

Sedmibojařka Eliška Klučinová při extralize v Kladně.

Článek

O víkendu má při sedmém ročníku TNT Express mítinku šanci tuto metu opět posunout. „Vždycky jsem říkala, že od sebe rekord nečekám, a pak jsem byla příjemně překvapená, tak u toho zůstanu a řeknu, že rekord od sebe nečekám, i když by to bylo hezké,“ usmívala se pětadvacetiletá svěřenkyně Františka Ptáčníka.

Vyhlíží ostrý limit

V deštivém a studeném Götzisu posbírala před dvěma týdny 5992 bodů, teď doufá ve výraznější bodový zisk. „Co bych chtěla zlepšit? Hlavně počasí, aspoň o patnáct stupňů,“ směje se.

„Ale rezervy určitě byly na překážkách, ve výšce i dálce. Forma je dobrá a chtěla bych ostrý limit pro mistrovství světa 6100 bodů. A taky to ztížit holkám s vyššími osobními rekordy,“ poukazuje na účast Polky Karoliny Tyminské a Ukrajinky Hanny Melničenkové.

Zůstala jediná

Klučinová bude jedinou českou špičkovou vícebojařkou na startu. Její kolegyně Kateřina Cachová účast zrušila kvůli bolesti zad, bývalý světový rekordman Roman Šebrle už fakticky ukončil kariéru a jeho talentovaný nástupce Adam Sebastian Helcelet po mítinku v Götzisu šetří rozbolavělý sval.

Hvězdami mužské soutěže budou bronzový medailista z Atén Dmitrij Karpov z Kazachstánu a stříbrný z Pekingu Bělorus Andrej Kravčenko.

V sobotu program startuje v 10.50, v neděli v 10.00.

Reklama

Související témata: