Hlavní obsah

Pro skalp hvězdného Roblese vyrazil překážkář Mazáč z azylu u parťáka Svobody

Praha

Dočasně přišel o bydlení i svůj domácí stadión. I ve složité životní situaci si ale překážkář Martin Mazáč připsal velice cenný skalp. Na sobotním mítinku v Turíně za sebou nechal bývalého světového rekordmana a olympijského vítěze z Pekingu Dayrona Roblese.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Mazáč v závodě na 110 m překážek v rámci Memorialu Josefa Odložila v Praze.

Článek

Kubánec se k závodům vrátil poprvé od olympijského finále, v lednu se dokonce objevily zprávy o konci jeho kariéry. „Zrovna před týdnem jsme se s trenérem bavili, jak to s ním vlastně je. A když jsem ho pak v Turíně viděl, byl jsem hodně překvapený,“ přiznával svěřenec Luďka Svobody.

Kubánec nezářil

Nebyl to ale starý dobrý Robles. Ať už vizáží, když místo atletického dresu nastoupil ve sportovním tričku, či formou, když si připsal čas 13,82 s, téměř sekundu za svým osobním rekordem. Toho Mazáč pohotově využil a výkonem 13,68 s byl v cíli výrazně dřív.

„V rozcvičování na mě působil Robles suprově, nevím, co dělal v závodě. Já byl rád, že s ním vůbec poběžím v jednom běhu, rozhodně mě nenapadlo, že ho porazím,“ líčil Mazáč.

Má kompletní servis

Po návratu ale místo ubytovny pražského Olympu, která je kvůli povodním momentálně zavřena, zamířil do svého dočasného azylu v Lešanech. Spolu se svou přítelkyní a nejlepší českou sprinterkou Kateřinou Čechovou a dalším tréninkovým parťákem Martinem Říčařem je ve svém domě ubytoval český překážkářský rekordman Petr Svoboda se svou manželkou Jiřinou.

„Starají se o nás perfektně, máme kompletní servis,“ usmívá se Mazáč. Ale je jasné, že by se chtěl co nejdříve vrátit do „svého“ na ubytovnu.

„Sbalil jsem jen pár nejnutnějších věcí, naštěstí voda nevystoupala k nám do patra jako v roce 2002. Už se tam uklízí, tak snad se tam zase brzy dostaneme,“ věří Mazáč, jenž s oddílovými kolegy teď jezdí trénovat místo vyplaveného stadiónu Olympu na Julisku.

Reklama

Související témata: