Hlavní obsah

Souboj siláků v koulařském kruhu ozdobí atletický šampionát

Praha

Elitní čeští běžci v čele se Zuzanou Hejnovou, Denisou Rosolovou či Pavlem Maslákem využijí mistrovství republiky k testu formy na kratších tratích, a tak jsou největším tahákem víkendového šampionátu v Táboře technické disciplíny.

Foto: Aleš Gräf

Koulaři Ladislav Prášil (vlevo) a Martin Stašek při kvalifikaci na halovém mistrovství Evropy.

Článek

Parádní formu mají v úvodní části sezóny vrhači, vždyť hned tři se objevili na čele světových tabulek. Kladivář Lukáš Melich i oštěpař Vítězslav Veselý by ve svých disciplínách neměli mít konkurenci, nejtěžší soupeře by tak měl podle papírových předpokladů mít v koulařském kruhu bronzový medailista z letošního halového ME v Göteborgu Ladislav Prášil.

Proti němu se postaví jeho tréninkový parťák a šestý muž letošních halových světových tabulek Martin Stašek i šestý z loňského mistrovství Evropy v Helsinkách Antonín Žalský.

Prášila zlobí koleno

„Pro nás je šampionát domácím vrcholem, mužská koule není na Zlaté tretře ani Odložilově memoriálu. Doufám, že kluky porazím. Ale když mě někdo přehodí, jen mi to pomůže k lepšímu výkonu,“ věří Prášil, jenž ohromil na soustředění v Africe vrhem dlouhým 21,47 m, ale od té doby se senzačnímu výkonu výrazněji nepřiblížil.

„Mám problémy s kolenem a v takovém stavu se dostanu na výkony kolem 20,40. Nejvíc mi pomáhá posilování, tak už se těším na dvoutýdenní soustředění v Nymburce,“ říká Prášil.

Taháky víkendu
Sobota
14.30 tyč M (Kudlička, Balner)
17.00 koule M (Prášil, Stašek, Žalský)
Neděle
11.00 kladivo M (Melich)
13.40 tyč Ž (Svobodová)
14.10 výška M (Bába)
14.15 400 m Ž (Bartoničková, Masná)
15.15 oštěp M (Veselý)
15.40 200 m (Hejnová, Rosolová)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články