Hlavní obsah

Nic si z běhu nepamatuju, hlásila nadšená překážkářka Škrobáková

Tábor

Tábor jí prostě svědčí! Před pěti lety Lucie Škrobáková na jihu Čech hned dvakrát vylepšila český rekord na 100 m překážek, na republikovém šampionátu zářila i letos. Ve finále zaběhla skvělý výkon 12,79 s, kterým je šestá v letošních redukovaných světových tabulkách.

Foto: David Veis, ČTK

Lucie Škrobáková zaběhla v Táboře druhý nejlepší výkon české historie.

Článek

Jak byste popsala závod, v němž jste si zaběhla druhý nejlepší čas kariéry?

Byl naprosto skvělý. Když vám to takhle sedne, tak si ze závodu ani nic nepamatujete. Musím se zeptat trenéra, já z toho fakt nevím nic.

Soustředila jste se jen na sebe nebo i na soupeřky?

Jen na sebe, na soupeřky se nikdy nesoustředím. I když běžím s holkama, které mají osobáky pod 12,50, vždycky myslím jen na sebe.

Před pěti lety jste tu zaběhla český rekord vy i Petr Svoboda, teď jste překonala limit pro mistrovství světa vy a Martin Mazáč… Je táborský stadión tak rychlý?

Mně se tady běhá strašně dobře, dráha mi přijde hrozně rychlá. Navíc mám radši malé stadióny než ty, kde je 60 000 lidí.

Rozjezd do sezóny jste přitom měla pozvolnější…

Vzhledem k podmínkám, které jsem na každých závodech chytla… Buď pršelo, nebo foukal protivítr a bylo 10 stupňů, v tom se opravdu moc běhat nedá. Čekala jsem, až mi aspoň trochu sednou podmínky a to se dnes podařilo.

Jakou máte další výzvu?

Doufám, že zaútočím na svůj národní rekord (12,73 s – pozn. red.). Příští týden mě čeká mistrovství Evropy družstev v Dublinu.

Na překážkách jste získala jubilejní svůj desátý český titul.

Toho si hodně cením, protože na stovce Češka asi nebude sbírat světové tituly, tak sbírám domácí.

V redukovaných světových tabulkách jste šestá, znamená to něco pro mistrovství světa v Moskvě?

Papír snese všechno… V Moskvě bude záležet, kdo se jak připraví na ten konkrétní den. Umístění v tabulkách je někdy až moc svazující, já radši útočím ze zadních pozic. Ale je příjemné si zaběhnout tak pěkný čas.

Říkala jste, že se musíte zeptat na váš závod trenéra. Už vás tedy vede jen Jakub Uher a ne vaše dlouholetá trenérka Jana Jílková?

Je to tak, paní Jílková už netrénuje. Nezměnilo se ale pro mě vůbec nic, pokračujeme v tom, co jsme dělali s ní. Ve svých letech už si nemůžu dovolit nějaké zásadní změny v tréninku, tenhle mi svědčí skvěle.

To zní jako byste ve svých 31 letech už pomýšlela na konec…

To neříkám, ale už je přede mnou zřejmě poslední olympiáda, pak už se budu chtít soustředit zase na něco jiného

Reklama