Hlavní obsah

Rosolovou inspirovala Serena. Energii si bere z náhrdelníku i náramku

Tábor

Čtvrtkař Pavel Maslák běhá zásadně s přívěskem draka, řada zámořských sprinterů vyznává masivní zlaté či stříbrné řetězy. Nápadnou ozdobu krku zvolila pro letošní sezónu i překážkářka Denisa Rosolová. Náhrdelník doplněný náramkem na pravé ruce však nemá estetický důvod.

Foto: Petr Horník, Právo

Překážkářka Denisa Rosolová.

Článek

„Měly by dodávat energii,“ vysvětluje vicemistryně Evropy. „Používají to hodně maratónci, což já zrovna nejsem, ale je to obecně pro sportovce,“ popisuje.

Mají prokrvit svalstvo

Před pár lety vzrostla i mezi atlety móda balančních náramků, teď Rosolová využívá barevné ozdoby, jejichž účelem je zlepšení prokrvení svalstva. „Člověk hledá různé způsoby, jak se posunout,“ říká. „Při běhu ani nevnímám, že to mám na sobě, snad tu rychlost mám v sobě i díky tréninku,“ věří překážkářka.

Posílit důvěru v novinku jí pomohl pohled na přenosy z tenisového French Open. „Tam měla náramek Serena a turnaj vyhrála, tak to přece musí fungovat,“ s úsměvem přiznávala inspiraci světovou jedničkou Williamsovou.

Už má čtyři limity

Možná Rosolová dodanou energii využila o víkendu při mistrovství republiky, když vyhrála dvoustovku v čase 23,25 s a za sebou nechala i sprinterskou specialistku Kateřinu Čechovou.

„Ten skalp mě těší. Věděla jsem, že Káča bude mít první stopadesátku hodně silnou a doufala, že ji v závěru stáhnu. Povedlo se,“ hřálo Rosolovou, která už má limit pro MS v Moskvě kromě 400 m překážek i na hladké čtvrtce, se štafetou a nově také na dvoustovce.

Na své hlavní trati se představí o víkendu při ME družstev v Dublinu. „Poběží i Rumunka Morosanuová, tak by to měl být kvalitní závod. Když bude dobré počasí, chtěla bych se přiblížit svému osobnímu rekordu,“ vytkla si za cíl překážkářka, která dosud nejrychleji běžela na mistrovství Evropy v Helsinkách čas 54,24 s.

Reklama

Související témata: