Hlavní obsah

Čtvrtkař Wariner vyhořel na domácím šampionátu a nebude na MS

Des Moines

Čtvrtkař Jeremy Wariner vyhořel na americkém atletickém šampionátu a mistrovství světa v Moskvě bude bez něj. Pětinásobný mistr světa a trojnásobný olympijský vítěz doběhl poslední ve svém rozběhu a jeho čas 48,04 sekundy byl vůbec nejpomalejší mezi všemi účastníky. Wariner chyběl na MS i před dvěma lety v Tegu, kam jej nepustilo zranění.

Článek

Mezi vyřazenými zůstal i zkušený Angelo Taylor, který má stejně jako Wariner tři tituly mistra světa ve štafetě na 4x400 metrů. V Des Moines naopak neměli s postupem do semifinále potíže favorizovaní LaShawn Merritt či v ženské soutěži Sanja Richardsová-Rossová. Překvapení nepřipustili v prvním kole běhu na 100 metrů, které ve čtvrtek provázel silný protivítr, ani Tyson Gay (10,28) či Justin Gatlin (10,37).

Také jamajské sprinterské hvězdy prošly na svém šampionátu v Kingstonu z rozběhů hladce do semifinále. Světový rekordman Usain Bolt neběžel naplno zhruba polovinu trati, přesto dosáhl času 10,00, uzdravený Asafa Powell byl ve svém prvním dokončeném závodě v sezóně jen o dvě setiny pomalejší. Mistr světa Yohan Blake kvůli zranění kvalifikaci vynechává.

Reklama

Související témata: