Hlavní obsah

Trhač Harting je rád, že s Bayernem soutěžit nemusí

Ostrava

Tři roky a pětatřicet závodů. Tak dlouho trvalo, než německý obr Robert Harting znovu poznal, jaké to je prohrát. V nizozemském Hengelu počátkem června ho v dramatické diskařské bitvě zdolal Polák Piotr Malachowski hodem dlouhým 71,84 m.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Německý diskař Robert Harting je jednou z hvězd letošního mítinku Zlatá tretra v Ostravě.

Článek

Ve středu má úřadující olympijský vítěz a mistr světa šanci na odvetu, disk se na Zlatou tretru vrací po 17 letech a bude součástí předprogramu mítinku.

Konec série už překousl

Přetržení vítězné šňůry Hartinga nikterak nemrzelo. „Aspoň mám teď klid a můžu se soustředit na házení,“ mávl rukou. „To byl stejně spíše údaj pro statistiky,“ vyprávěl Harting proslulý svými emotivními oslavami, při nichž trhá dres.

Loni po olympijském zlatu byl zvolen nejlepším sportovcem Německa. V roce, kdy se ve finále Ligy mistrů střetl Bayern s Dortmundem, bude mít složité na sebe upoutat pozornost. „Bayern vyhraje kategorii týmů, takže pro mě naštěstí není konkurencí,“ usmívá se. „Ale nejsledovanější závod přijde v Moskvě. Když obhájím světový titul, tak šanci mám,“ ví.

Česko mu svědčí

Na Zlaté tretře se Harting objeví poprvé, ale na Česko má ty nejlepší vzpomínky. Loni na Memoriálu Ludvíka Daňka si vytvořil svůj osobní rekord 70,66 m.

„V Turnově to byl skromný, ale profesionálně pořádaný mítink. Vzpomněl jsem si na to, když jsem sem cestoval,“ přiznal Harting a se zájmem si jako milovník umění prohlížel trofej Zlaté tretry. „Když vyhraju, tak ji dostanu? To se budu snažit,“ slibuje s úsměvem.

Středeční předprogram Zlaté tretry:
15.00 kladivo mužů
16.20 kladivo žen
17.40 disk mužů

Reklama

Související témata: