Hlavní obsah

Americký sprinter Gay v potížích. Měl pozitivní dopingový test a na MS bude chybět

Raleigh

Americký sprinter Tyson Gay, nejrychlejší muž sezóny v běhu na 100 metrů, měl pozitivní dopingový test na nespecifikovanou látku, zrušil proto svoji účast na mistrovství světa v Moskvě. Americký rekordman a světový šampión z roku 2007 to přiznal v telefonickém rozhovoru médiím, nyní čeká na výsledek kontrolního vzorku B. Hrozí mu dvouletý zákaz činnosti.

Foto: Charlie Neibergall, ČTK/AP

Tyson Gay (vlevo) na archivním snímku z amerického atletického šampionátu.

Článek

Třicetiletý Gay měl pozitivní test při mimosoutěžním odběru 16. května a zástupci Americké antidopingové agentury jej kontaktovali v pátek. "Nebudu se vymlouvat, že jde o nějakou sabotáž. Prostě jsem někomu věřil a takhle to dopadlo," prohlásil Gay.

Vzhledem k tomu, že ještě neproběhla analýza kontrolního vzorku, nesmí prozradit žádné podrobnosti včetně povahy zakázané látky. "Přesně vím, co se stalo, ale nesmím o tom teď mluvit. Přijmu jakýkoliv trest jako chlap," řekl.

Exmistr světa je autorem tří nejrychlejších časů této sezóny na nejkratším sprintu s maximem 9,75 z mítinku v Des Moines. Na nedávné národní kvalifikaci vyhrál závody na 100 a 200 metrů, na jeho místo v americkém týmu pro MS se tak posunou čtvrtí běžci v konečném pořadí těchto disciplín.

Gay doufá, že jeho atletická kariéra ještě neskončila. "Je to pro mě velmi těžké. Vždycky jsem byl čistý," dodal se slzami v očích.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články