Hlavní obsah

VIDEO: Kamikadze na překážkách! Švýcarský desetibojař je překonával parakotoulem

Tampere/Praha

Když atleti před startem říkají, že se do závodu pustí po hlavě, určitě nemají na mysli to, co předvedl švýcarský desetibojař Dominik Alberto při mistrovství Evropy do 23 let ve finském Tampere. Ten si v šesté disciplíně dvoudenního vícebojařského klání počínal velmi svérázně.

Švýcarský desetibojař Dominik Alberto překonával překážky parakotoulem.

 
Článek

První překážku ještě zvládl, jenže na druhé švihovou nohu nedostal dostatečně vysoko a po zaškobrtnutí se poroučel k zemi. Po pádu se opět postavil na nohy a vrhl se vstříc další překážce. To není nic výjimečného, podobná nepříjemnost potkala v minulém týdnu na Univerziádě třeba i českou sedmibojařku Kateřinu Cachovou, která rychle vstala a doběhla do cíle.

Jenže Švýcarovy trampoty nebyly u konce. Další překážce už byl tak blízko, že jen vymrštil nohy vysoko do vzduchu, krkolomně proletěl nad překážkou hlavou dolů a skončil v dalším parakotoulu. Tentokrát už se do dalšího dobrodružství raději nepouštěl a zůstal ležet na ovále.

Po chvíli ale Švýcar odešel po svých a i když za překážky si žádné body nepřipsal, ještě se představil v dalších třech disciplínách desetiboje. Závěrečnou patnáctistovku, na níž si doběhl Adam Sebastian Helcelet pro bronzovou medaili, už ale statečný Švýcar neabsolvoval.

Reklama

Související témata: