Hlavní obsah

Světový rekordman na osmistovce Rudisha bude chybět na MS v Moskvě

Nairobi

Světový rekordman a olympijský vítěz v běhu na 800 metrů David Rudisha se kvůli zranění kolena nezúčastní srpnového mistrovství světa v Moskvě. Agenturu AP o tom informoval jeho trenér Colm O'Connell.

Foto: Profimedia.cz

Keňský půlkař David Rudisha v čele závodu Diamantové ligy v Dauhá.

Článek

Kvůli podobným problémům přijde o šampionát také německá výškařka Ariane Friedrichová. Bronzová medailistka z mistrovství světa v roce 2009 si v červnu poranila koleno a nestihne splnit limit 195 cm stanovený německým svazem.

Keňský běžec si pravé koleno poranil v květnu při výklusu v Central Parku v New Yorku, kde se konal závod Diamantové ligy. Podstoupil intenzivní léčbu v Německu, ale i když s trenérem čekali na rozhodnutí do poslední možné chvíle, světový titul v Moskvě obhajovat nebude.

"Rudisha se docela zlepšil, ale nechtěli jsme riskovat, že se mu při vyšší zátěži před mistrovstvím světa zranění zhorší," vysvětlil O'Connell.

Při Rudishově absenci budou v Moskvě největšími adepty na titul stříbrný olympijský medailista Mohammed Aman z Etiopie a držitel nejrychlejšího času sezóny Američan Duane Solomon.

Reklama