Hlavní obsah

Ennisová navzdory potížím s patou a kotníkem věří v účast na MS

Londýn

Olympijská šampiónka v sedmiboji Jessica Ennisová-Hillová kvůli zraněním paty a kotníku ještě v této sezóně nezávodila, přesto věří ve start na atletickém mistrovství světa. To přitom v Moskvě začne za necelý měsíc.

Článek

Sedmadvacetiletá atletka kvůli bolestem neustále musí odkládat vstup do sezóny. "Rozhodně se to zlepšuje, potřebuje to jenom čas. Samozřejmě bych chtěla závodit a je frustrující, že to trvá déle, než jsem čekala," uvedla v rozhovoru pro BBC.

Nyní by se ráda představila na dvoudenním mítinku Diamantové ligy v Londýně, který je na programu 26. a 27. července. Jisté to však zatím není. "Musím to brát den po dni, abych viděla, jak bude kotník reagovat na změny v tréninku a zvyšování zátěže," vysvětlila.

I když naposledy závodila při triumfu na domácí olympiádě, figuruje v britské nominaci pro moskevský šampionát. Sportovní ředitel svazu Neil Black totiž věří, že je schopna uspět, i kdyby mistrovství světa bylo jejím prvním závodem v sezóně.

"Opravdu věřím, že je jednou z mála, které mohou přijít a dokázat to. Je tak technicky vyspělá a tak dobrá, že určitě můžeme myslet pozitivně," citoval Blacka deník Guardian.

Ennisová-Hillová pořád věří, že před světovým šampionátem stihne otestovat formu na některém z mítinků. I kdyby se jí to povedlo, bude to pro ni v Moskvě nová zkušenost. "Bude to úplně jiné než v předchozích letech, kdy jsem mohla naplno trénovat, startovat na mnoha mítincích a vyzkoušet si i sedmiboj. Ale musím se hlavně zbavit tohoto problému, abych byla bez bolesti, a pak uvidíme, co se stane," dodala.

Nejlepší sedmiboj zatím letos předvedla obhájkyně světového titulu Taťjana Černovová z Ruska, která na univerziádě v Kazani nasbírala 6623 bodů. Ennisová-Hillová při svém triumfu v Londýně získala 6955 bodů.

Reklama