Hlavní obsah

VIDEO: Špotáková poprvé ukázala Janka! Jméno si vybral sám, tvrdí oštěpařka

Michal OsobaPrávo

Vyčerpání z prvních týdnů péče o malého synka? Kdepak, nic takového není na Barboře Špotákové znát. Necelé dva měsíce od narození syna Janka poprvé předstoupila před novináře a dokonce si pochvalovala, jak je odpočatá. Vždyť ve středu už jede dvojnásobná olympijská vítězka na soustředění a nemůže se dočkat, až si zase hodí oštěpem!

Barbora Špotáková poprvé ukázala synka Janka.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak si užíváte první týdny mateřství?

Myslím, že to zvládáme dobře. Lukáš mi pomáhá, mamka taky, máme zaběhnutý režim, a když má člověk kolem sebe lidi, kteří pomůžou, dá se to zvládnout. Dokonce už jsme byli v Jablonci v chatě, kde ani nebyla elektřina, ale malému se tam líbilo. Kluk roste jako z vody, je zdravý, v noci dlouho spí…

To zní téměř idylicky.

Mám vážně štěstí, jsem i poměrně odpočatá. Už jsem zvládla s kočárkem i popoběhnout, chtěla bych si i brzy hodit oštěpem, když Janka někdo pohlídá.

Takže až teď ve středu zamíříte na soustředění se svojí skupinou, hned skočíte po oštěpu?

Přesně tak. Už mě svrbí ruka, což je asi dobré znamení, že jsem nabrala síly a příští léto budu schopná se vrátit. Nedržela jsem oštěp v ruce od 16. září, kdy jsem absolvovala sedmiboj v Talence. Bojím se, abych si nic neudělala, jsem teď hodně uvolněná. Ale zase jsem dělala manuální práce na zahradě, kde bojuju s krtkem, takže zase tak nezpevněná nejsem.

Už vám chybí i závodění?

Když začínala sezóna, měla jsem úplně jiné starosti. Závody mi nechyběly, spíš běhání. Poslední měsíce před porodem už jsem běhat nemohla, tak jsem se těšila, až zase začnu. Těším se, až zase začnu s tréninkem, byť to teď nebude asi tak vážné. I když, já beru všechno vážně… Času je dost, pořádně začnu trénovat až před Vánocemi.

Jaké máte ohlasy od blízkých, po kom je syn víc?

Ohlasy jsou jednoznačné, celý tatínek. Což je u kluka lepší, když je po tátovi.

Kde jste se vlastně inspirovala pro jméno Janek?

Asi od dvanáctého týdne bylo dost jasné, že to bude kluk. Každý jsme vybrali své favority, měli jsme asi šest jmen, Janek napadl mě. Znám jednu doktorku, která „měří“ jména, dělá akupunkturu a dokáže se napojit i na to miminko. Tak si jméno vybral sám, byl to prý jasný favorit na několika akupunkturních bodech. Paní doktorka už má prý i šestnáctileté děti, které jsou spokojené se svým jménem. Mně se Janek líbí, navíc se narodil na Janu, svátek slaví o měsíc později na Jana, tak se to dobře pamatuje.

Reklama

Související témata: