Hlavní obsah

Rosolová má zdravotní potíže a vynechá mítink v Londýně

Praha

Překážkářce Denise Rosolové se komplikuje příprava na atletické mistrovství světa, které se koná v polovině srpna v Moskvě. Kvůli zánětu šlachy na chodidle musela minulý týden ukončit o den dříve soustředění v Nymburce a bolest se nelepší. Kvůli tomu vynechá páteční mítink Diamantové ligy v Londýně, který měl být posledním testem na její trati 400 metrů překážek před světovým šampionátem.

Foto: Petr Horník, Právo

Překážkářka Denisa Rosolová.

Článek

Vicemistryně Evropy z Helsinek ucítila první bolesti po mítinku v Paříži, ale nepřikládala tomu velkou důležitost. Pak dva týdny na soustředění běhala s velkými bolestmi.

"Ukázalo se, že to je zánět šlachy. Dám si tři dny odpočinku a pak hurá do boje. Normální člověk by prý dostal měsíc sádru," napsala na facebooku Rosolová koncem minulého týdne. "Odtrénovala jsem ale všechno," řekla ČTK.

Její stav se však nelepší. "Proto si musím dát větší volno, než jsem předpokládala," oznámila dnes. "Londýn tím pádem padá," uvedla. Se zánětem šlachy palce mezi ploskou a nártem byla dnes u lékaře a ten jí naordinoval týden volna.

"Dostala jsem obstřik a budu chodit plavat a trochu posilovat," plánovala. Podle lékařů by závod v Londýně zvládla. "Ale prodloužila bych si léčení, tak jsem to obětovala a připravím se na Moskvu. Pořád je čas, nebiju na poplach," ujistila.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články