Hlavní obsah

Desetibojař Helcelet se zranil, jeho start na mistrovství světa je ohrožen

Česká atletická výprava na mistrovství světa v Moskvě může být o jednoho reprezentanta chudší. Desetibojař Adam Sebastian Helcelet v týdnu nešťastně dopadl při tréninku skoku o tyči a vážně si poranil kotník.

Foto: Jan Kucharčík

Adam Sebastian Helcelet při výšce na halovém mistrovství republiky ve vícebojích.

Článek

"Není to vůbec ideální, ale teď ještě nechci dělat ukvapené závěry. Uvidím v pondělí po vyšetření," řekl ČTK Helcelet. Zatím chodí s ortézou a s berlemi. V pondělí ho čeká důkladné vyšetření, které určí konečnou diagnózu a způsob i délku léčby.

Helcelet prožívá sezónu jako na houpačce. V deštivém a chladném Götzisu splnil limit na světový šampionát, ale pak kvůli lehce nataženému svalu nuceně odpočíval a vynechal mítink v Kladně.

Následně si prožil v Tampere první medailový úspěch v kariéře, na evropském šampionátu atletů do 23 let vybojoval bronz v kvalitním osobním rekordu 8252 bodů. Dosavadní maximum vylepšil o plných 177 bodů. Jenomže sinusoida jeho zdraví je nyní opět dole.

"Nesměju se moc, ale zase si říkám, že to je život a všechno zlé je určitě k něčemu dobré," prohlásil Helcelet. Šampionát začíná 10. srpna a desetiboj je na programu hned první dva dny.

Reklama

Související témata: