Hlavní obsah

Je to zázrak, jásá Rosolová. Bolavá noha se ze dne na den dala do pořádku

Michal OsobaPrávo

Už se jí hlavou honily černé myšleny, že místo mistrovství světa pojede na dovolenou. Zánět šlachy na chodidle vyřadil překážkářku Denisu Rosolovou v nejméně vhodný okamžik, tři týdny před šampionátem. Jenže když se minulý týden vrátila k tréninku, nemohla uvěřit.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Denisa Rosolová má důvod k úsměvu, zranění nohy se před mistrovstvím světa v Moskvě povedlo vyléčit.

Článek

Bolest úplně zmizela?

Je to tak. Když jsem měla nařízené volno od tréninku, cítila jsem bolest i při chůzi, ale asi se stal zázrak. Ze dne na den mě noha přestala bolet, měla jsem neskutečnou radost. V pátek po závodech v Chebu jsem nohu lehce cítila, ale to nebyla bolest, jen takové připomenutí, že tam nějaké zranění bylo. Nic mě neomezuje, doufám, že v Moskvě zvládnu náročný program v podobě pěti čtvrtek (to by znamenalo finále na 400 m př. i 4x400 m – pozn. red.).

Zranění bylo předtím hodně bolestivé?

Nic příjemného, nejhorší bylo se rozcvičit. Na konci abecedy se mi chtělo i brečet, ale řekla jsem si, že jsem tvrdá holka, a jestli to vydržím, přivezu z Moskvy medaili.

Ani na chvíli jste si neříkala, že se nestihnete dát do pořádku?

Říkala, když jsem dostala obstřik a bolelo to ještě víc. Když to trvalo, tak jsem si myslela, že to zabalím a pojedu na dovolenou, nebo půjdu přes bolest. Ani jedno se naštěstí nestalo.

Věříte, že nebude znát pauza v tréninku? S překážkami tolik zkušeností nemáte.

Těžko říct, to vám spíš řeknu po Moskvě, ale snad forma zůstala. Znovu si překážky vyzkouším až tam v rozběhu, teď už na tom není co vymýšlet. Pokud začnu v Moskvě rychleji, věřím, že stlačím svůj osobní rekord, a myslím, že mám i na čas pod 54 sekund. Snad to vyjde ve finále.

Překážky běháte druhým rokem. Cítíte se na nich sebejistější?

Trochu jsem se letos hledala, chtěla jsem běhat rychle a zapomněla, že tam mám překážky, nedokázala jsem se s nimi sžít. Našla jsem se až v Paříži. Škoda že jsem nemohla na závody do Londýna. Ale na olympiádě, kde byl můj první vrchol na překážkách, jsem běžela finále, tak doufám, že to aspoň zopakuju. V tabulkách jsem osmá, tak by to vyjít mohlo a ve finále už se může stát cokoliv.

Jasnou favoritkou v Moskvě bude Zuzana Hejnová, která s vámi ještě vloni trénovala. Změnila se teď atmosféra ve skupině Rychlých holek, když se připravuje jinde?

Atmosféra se trochu odlehčila. Před olympiádou to bylo vyhrocené ze všech stran, a jak je vidět u Zůzy, udělala správný krok a má neskutečnou formu. U nás teď má každý, kdo přijde na trénink, dobrou náladu, všechno je v pohodě.

Reklama

Související témata: