Hlavní obsah

Ščerbová už se pomalu začínala bát, co se děje

PRAHA

Halovou sezónu začala Denisa Ščerbová mítinky v Göteborgu a Stuttgartu, vrátila se ale bez kýženého limitu na halové mistrovství světa. To bylo pro talentovanou dálkařku zklamání, nečekala, že se bude tak dlouho trápit. "Už jsem se hodně bála, nešla mi technika, pořád mi padala noha pod sebe, vůbec jsem nevěděla co s tím," vzpomíná.

Článek

Sebedůvěru jí dodával trenér Aleš Duda. "Jestli mě to znepokojovalo? Vůbec ne, věděl jsem, že technické chyby odstraníme, za limitem jsme se nehonili, začátek sezóny byl pro nás spíše testem," tvrdí vítkovický kouč. Za pravdu mu dal moravský šampionát v Bratislavě minulý víkend, Ščerbová výkonem 664 cm vylétla na třetí místo halových evropských tabulek!

Pro Dudu byl minulý víkend jak z říše snů. V sobotu skočil český rekord jeho svěřenec Jaroslav Bába, o den později překonala české halové maximum Ščerbová. "No jo, to se nepodaří často. Ale dalo se čekat, že oba půjdou nahoru a teď konečně prodali, co měli," libuje si Trenér roku 2004.

Ještě vloni by oba vítkovičtí atleti slavili rekordní víkend spolu, letos už gratuloval dálkařce polibkem brněnský výškař Denis Ceniga. A tak si Ščerbová vyslechla spoustu poznámek o tom, jak jim rozchod s Bábou oběma prospěl.

"Já myslím, že je to úplná blbost. Někde jsem se dokonce dočetla, že nám sex nesvědčil, tak to jsem se musela smát," vypráví osmnáctiletá blondýnka.

Na medaili nemyslí

I poté, co se rozhodli ukončit vztah, vídají se během sezóny skoro každý den na trénincích. "Měl jsem z toho zpočátku obavy," přiznává Duda. "Ale zůstali kamarádi a ten jejich vztah je teď v jistém ohledu lepší než předtím, vzájemně se hecují," těší dvaačtyřicetiletého kouče.

"Trenér je rád, že konečně nemám blbé kecy na tréninku a soustředím se víc na sebe," směje se Ščerbová.

Stejně jako ostatní moravské atlety jí v zimě hendikepuje, že mimo Prahu neexistuje v Česku žádná atletická hala, a tak je v tréninku omezená. "Je to škoda, v Ostravě je hodně sportovců, ale do haly se může jen do Prahy," posteskne si úřadující juniorská mistryně světa.

Postavení v tabulkách ji pasuje na jednu z kandidátek na medaili při halovém mistrovství Evropy v Madridu, před ní je jen Rumunka Antonová a Švédka Klüftová.

"Ale slyšela jsem, že ta možná půjde pouze pětiboj," těší Ščerbovou. Přesto na cenný kov příliš nemyslí. "Ještě se do té doby hodně holek zlepší, já budu spokojená s postupem do finále mezi nejlepší osmičku," plánuje.

Reklama