Hlavní obsah

Pro mě by byla každá medaile zlatá, tvrdí kouč neporazitelné Hejnové Kupka

Nymburk

Osmkrát letos odstartovala na čtvrtku překážek, osmkrát doběhla do cíle jako první. Pod svým novým koučem Daliborem Kupkou ještě Zuzana Hejnová neprohrála a v ideálním scénáři bude tato věta platit i po mistrovství světa v Moskvě. Jenže Kupka je s ohledem na neznámou formu některých soupeřek opatrný. Jak vidí šance své svěřenkyně?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká medailová naděje pro atletické MS v Moskvě - překážkářka Zuzana Hejnová.

Článek

„Zuzka si od poloviny ledna, kdy v Africe zaběhla rychlý čas na třístovku, zlepšuje osobní rekordy. Pohodu z haly si přenesla do léta, sedl jí první závod v Des Moines ve velkém větru a věří si. Některé typy mají formu čtrnáct dnů v roce a pak jim padá, my to lehce přiživujeme mezi závody a pořád jí jde nahoru.

Může se stát cokoliv. Zažil jsem roky s Romanem Šebrlem, kdy měl skvělou formu, lízla ho nějaká chřipka a už to nebylo takové. Jsem pořád v obavách, aby něco takového nepřišlo. Ale když už vydrží zdravá, bude to dobré.

Kolem medaile by měla běžet, jedině, že by se vylouply tři holky, které by běhaly rychleji, než ona letos. Ano, je to tříkolový závod, ale rozběh a semifinále může jít s tou formou v pohodě, tak by jí na finále mělo zůstat dost sil.

Letos sice neprohrála, ale pro mě jako trenéra by byla každá medaile zlato. Minulé roky na vrcholnou akci přijely soupeřky na jiné úrovni, jestli se to stane i letos, tak na ně stejně nebude mít. Před dvěma lety v Tegu vyhrála Demusová za 52,47, nemůžu si teď namlouvat, že by Zuzka takový čas zaběhla. Ale byly i roky, kdy se vyhrávalo za 53,30.

Čím mě Zuzka nejvíc překvapuje? Tím, jakou má všeobecnou kondici. Je úctyhodné, jak se v tréninku s klukama dokáže kondičně připravit, čímž dohání trošku horší rychlost. I když i na dvoustovce se letos zlepšila. Ale skvělá kondice je základ toho, co letos předvádí.“

Reklama