Hlavní obsah

Krvavý prolog šampionátu. Polská diskařka zlomila ukrajinské soupeřce nos

Moskva
Aktualizováno

Ještě než atletické mistrovství světa v Moskvě vypuklo, měli lékaři na ploše stadiónu Lužniki plno práce. Při rozcvičování před startem první disciplíny totiž inkasovala tvrdý zásah do nosu ukrajinská diskařka Natalja Semenovová.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Ukrajinská diskařka Natalja Semenovová s náplastí na nose.

Článek

Když po závodě odcházela z plochy, u zlomeného nosu si držela zakrvácený ručník. „Musím ještě na ošetřovnu,“ hlásila bronzová medailistka z loňského mistrovství Evropy v Helsinkách.

Přímo do obličeje

Jak k úrazu přišla? „Když se rozcvičovala Polka, trefila mě diskem do obličeje,“ ve stručnosti popsala jednatřicetiletá vrhačka osudný moment.

Žaneta Glancová imitovala hod v těsné blízkosti diskařského kruhu a nevšimla si poblíž sedící Semenovové. „Byla to hloupá nehoda, omlouvám se. Prostě jsem se rozmáchla a neviděla jsem ji,“ litovala po soutěži polská diskařka.

Soupeřky pomáhaly

Soupeřky rychle přiběhly zraněné Ukrajince na pomoc. „Dala jsem jí vodu a svůj ručník,“ popisovala chorvatská olympijská vítězka Sandra Perkovičová.

Semenovové lékaři nos provizorně ošetřili a Ukrajinka byla schopná se kvalifikace s náplastí zúčastnit. Na postup to však nebylo, skončila předposlední téměř šest metrů za svým letošním maximem.

„Musela jsem házet, abych ukázala svému manželovi a rodičům, kteří šampionát sledují doma v Doněcku, že jsem živá, v pořádku a železná lady jako vždy," nechala se slyšet Ukrajinka.

Glancová naopak do finále prošla. „Ale nemohla jsme se soustředit na své hody, pořád jsme se dívala, jak je na tom Semenovová. Mám z toho fakt špatný pocit,“ přiznávala Polka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články