Hlavní obsah

Rosolová předvedla rychlost i nové šperky. Další odměnu má vyhlídnutou za finále

Moskva

Více než měsíc kvůli problémům s nohou nezávodila, její forma tak před mistrovstvím světa byla trochu otazníkem. Ale Denisa Rosolová naznačila už v rozběhu moskevského šampionátu, že je připravena dobře. Svůj běh na 400 m překážek po diskvalifikaci Jamajčanky Spencerové vyhrála v čase 55,44 s.

Foto: Jiří Kottas

Denisa Rosolová v rozběhu mistrovství světa v Moskvě.

Článek
Fotogalerie

Potěšila jste výkonem v rozběhu samu sebe?

V té druhé dráze to byl hrozný běh, zkoušela jsem si v ní náběh a je to zvláštní, když jsem startovala v minulosti v první, tolik mi to nepřišlo. Zkusila jsem protáhnout krok a před třetí překážkou jsem byla hrozně blízko a skoro se zastavila. Trochu jsem s tím bojovala, doufám, že v semifinále budu mít lepší dráhu a líp se vyspím.

Teď jste spala špatně?

To ne, ale od rána jsem se necítila extra svěže, možná to bylo jen tím prvním kolem a tím, že jsem měsíc nezávodila. Ale favoritky vypadávají jedna za druhou, Molineové mi bylo líto, že spadla, Spencerovou diskvalifikovali…

Kvůli špatnému přechodu přes překážku, podobně jako vás v semifinále londýnské olympiády. Vás ale poté vrátili zpátky…

Asi měla Spencerová to koleno níž než já. (úsměv) Já už si to od Londýna hlídám hlavně na vnější dráze, protože to rozhodčí sledují.

Měla jste papírově silnější rozběh než třeba Zuzana Hejnová, nevylekala vás trochu jména soupeřek?

Věřila jsem si na přímý postup, ale věděla jsem, že kdyby to náhodou nevyšlo, určitě postoupím časem. Kvůli nasazení do drah jsem chtěla být do druhého místa, snad nás se Zuzkou nedají do stejného semifinále, což už udělali Britům na stovce, i když nemuseli. Jsme dvě vítězky, snad nás rozdělí.

Byla jste nervózní kvůli tomu, že jste závodila po delší pauze?

Spíš jsem nevěděla, co od sebe čekat. Připadala jsem si jako před prvním závodem sezóny v Kladně, kde to nebylo nic moc. Ale už jsem si to snad vybrala a tady nemám co ztratit.

Noha už vás vůbec netrápí?

Je v pořádku. Jen jsem musela měnit tretry, protože mé staré přestali vyrábět a musela jsem vyzkoušet nové z letošní kolekce. Zatím mi žádné úplně nesedly, tyhle musím rozběhat. Třeba mi přinesou štěstí, a když ne, na tretry se vymlouvat nemůžu, mám to v nohách. (úsměv)

Na závod jste si vzala i zbrusu nové náušnice.

Koupila jsem si je na letišti, když jsem letěla sem. Věděla jsem, že jak letím mimo Evropskou unii, budou levnější.

Zkrášlila jste se i upravenými barevnými nehty, přívěškem na krku se srdíčkem, prstýnkem…

Na nehtech mi národní barvy zatím štěstí nepřinesly, tak jsem to chtěla změnit. Srdíčko jsem dostala od přítele a prstýnek jsem si pořídila za první nebo druhou Zlatou tretru. Vždycky se odměňuju, když se mi nějaký závod podaří. Běhala jsem s ním v roce 2010, pak jsem si ho sundala, teď ho mám zase zpátky.

Čím se tedy odměníte za případný úspěch v Moskvě?

Uvidíme, jedině za finále bych si něco koupila, to je můj úkol.

Reklama

Související témata: