Hlavní obsah

Vícebojaři Eatonovi si na MS v Moskvě okořenili líbánky zlatem a stříbrem

Moskva

Vícebojaři Ashton Eaton a Brianne Theisenová-Eatonová prožívají v Moskvě podařené líbánky. Měsíc po americko-kanadské svatbě přibyly do společného jmění novomanželů dva cenné kovy z mistrovství světa. K očekávanému zlatu desetibojařského světového rekordmana z USA přidala plavovlasá Kanaďanka v úterý spíše překvapivé stříbro v sedmiboji.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Manželé Eatonovi si z Moskvy odvezou dvě medaile.

Článek

Čtyřiadvacetiletá nová vicemistryně světa si tím pádem prožila něco, na co si její o rok starší druh postupně už zvykl jako stříbrný medailista z Tegu, světový šampión v halovém sedmiboji z Istanbulu a zejména jako olympijský vítěz z Londýna. Jejím maximem dosud bylo 11. místo na loňské olympiádě, na MS startovala zatím jen v Berlíně 2009 a byla patnáctá, předloni v Tegu chyběla kvůli zranění.

Brianne konečně ví, jaký je to pocit

"Vždycky jsem sledovala, jak dostává medaile a říkala si, že by mě zajímalo, jaký je to pocit. Teď jsem si to taky trochu zkusila," radovala se vícebojařka, jež v dvoudenní soutěži nestačila pouze na Ukrajinku Hannu Melničenkovou. Chybělo jí 56 bodů k tomu, aby Eatonovi v Moskvě oslavili zlatý double.

Eaton její závod v hledišti velmi prožíval a neustále ji povzbuzoval; a také si ho při tom často našly televizní kamery. Po závěrečné osmistovce se ale snažil zůstat spíše v pozadí. "Řekl mi: 'Dobrá práce, užij si čestné kolečko'. Prostě chtěl, aby to byl především můj okamžik," řekla atletka, jež získala první velkou medaili v osobním rekordu 6530 bodů přesně měsíc po svatbě.

Reklama

Související témata: