Hlavní obsah

OBRAZEM: Nejhezčí princezny královny sportu. Atletické MS rozzářily tyhle krásky

Moskva

Nejen kvalitní výkony, rychlé časy či osobní rekordy jsou k vidění na probíhajícím atletickém mistrovství světa v Moskvě. Šampionát zdobí i pořádná porce ženského půvabu. Vysportovaná těla, krásné tváře, dokonalé postavy, tím vším se kochají fanoušci, kteří zavítají do ochozů stadiónu v Lužnikách.

Foto: Profimedia.cz

Ruská dálkařka Darja Klišinová patří k nejkrásnějším atletkám probíhajícího mistrovství světa v Moskvě.

Článek
Fotogalerie

Za jednu z nejatraktivnějších atletek současnosti je považována blonďatá Ruska Darja Klišinová. Vycházející dálkařské hvězdě je teprve 22 let, přesto má na kontě už řadu úspěchů. Je evropskou šampiónkou do 23 let i seniorskou halovou mistryní Evropy. V Moskvě má už svou soutěž za sebou, a ačkoli na pódium nedosáhla, zejména mužskou část publika si rozhodně získala.

Mezi nejpůvabnější sprinterky se řadí Ivet Lalovová. Rodačce ze Sofie sice už táhne na třicítku, je matkou dvou dětí, svět však stále poutá svou sexy postavou a nádherně tvarovaným pozadím. Na mítinku v Aténách v červnu roku 2005 si zlomila stehenní kost. O dva roky později se po vážném zranění vrátila zpět na atletické ovály a loni v Helsinkách se stala evropskou šampiónkou v běhu na 100 metrů. Na stejné trati ale v Moskvě cenný kov nevybojovala, ve třetím semifinálovém běhu obsadila čtvrtou příčku a zůstala před branami finále.

V tyčkařském sektoru okouzlila ruské publikum domácí Jelena Isinbajevová. Majitelka dvou zlatých medailí z letních olympijských her prahla po vítězně rozlučce před avizovaným přerušením kariéry. A povedla se jí náramně. Svůj vlastní světový rekord 506 centimetrů sice nepřekonala, jako jediná ale dokázala přeskočit laťku ve výšce 489 centimetrů, což jí potřetí v kariéře zajistilo titul mistryně světa. Jedenatřicetiletá rodačka z Volgogradu se nyní chce vdát a mít dítě. Poté nevylučuje návrat a start na olympiádě v brazilském Riu de Janeiru v roce 2016.

Příznivce královny sportu ohromila i krása českých reprezentantek. Denisu Rosolovou (26) před šampionátem trápila poraněná noha, přesto se v závodu na 400 metrů překážek statečně prala o účast ve finále. A i když jí nakonec postup mezi elitní osmičku unikl, fanoušky v Moskvě nejen výkonem bezpochyby zaujala.

Kdo je podle vás nejkrásnější atletkou probíhajícího mistrovství světa v Moskvě?
Zuzana Hejnová
4,5 %
Denisa Rosolová
55,1 %
Ivet Lalovová
3 %
Jelena Isinbajevová
5 %
Jiřina Svobodová
2,4 %
Darja Klišinová
15,2 %
Katarina Johnsonová-Thompsonová
4,7 %
Eliška Klučinová
4,4 %
Laura Ikaunieceová
3,6 %
Natasha Hastingsová
2,1 %
Celkem hlasovalo 59977 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Princezna