Hlavní obsah

Zraněný Veselý už koleno nemá oteklé, v kvalifikaci mu pomůže tejp

Moskva

Více odhodlání než optimismu vyzařuje z týmu kolem Vítězslava Veselého. Nejlepší oštěpař této sezóny do Moskvy odletěl s přetrvávajícími bolestmi kolene a lékaři mají plno práce, aby čtvrteční ranní kvalifikaci mohl absolvovat pokud možno jen s minimální bolestí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oštěpař Vítězslav Veselý (vlevo) s trenérem Janem Železným během soustředění v Nymburku.

Článek

„Koleno je teď bez otoku a nemá obtíže, které by ho pro zítřejší kvalifikaci ohrožovaly. Stoprocentní to ale samozřejmě není,“ říká lékař českého týmu Jiří Neumann. Na koleno dostane mistr Evropy speciální tejpy pro lepší pocit stability a zpevnění kolenního kloubu. „Věřím, že kvalifikace proběhne v pohodě a po ní zvážíme další kroky,“ doplňuje lékař.

Psychika se zlepšila

Veselý byl v úterý na stadiónu, ale připravoval se jen velmi omezeně. „Koleno jsme šetřili, dali jsme si jen lehké rovinky a pár cviků v posilovně. Těžko předvídat, ale snad to bude dobré. Kdybych tomu nevěřil, jeli bychom domů,“ říká oštěpařův kouč Jan Železný.

Zranění se podepsalo i na Veselého psychice. „Ale už se mi zdál o hodně lepší. Jasně, že to s ním mává, ale už byl víc v pohodě,“ kvitoval Železný.

Jeho svěřence čeká brzké vstávání, kvalifikace začíná v 9:30 místního času (7:30 českého), poměrně přísný limit je 82,50 m. Za normálních okolností pro Veselého bezproblémová vzdálenost. „Do závodu půjde s tím, že hodí naplno, jinak to nejde,“ dodává trojnásobný olympijský vítěz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články