Hlavní obsah

Všechno lítalo do kýble, mrzelo Prášila. Storlovi pomohl ke zlatu fotograf

Moskva

Páté místo při premiéře na světovém šampionátu, to je více než solidní vstup do velké atletiky. Třiadvacetiletý koulař Ladislav Prášil sice nedokázal zaútočit na stupně vítězů, k čemuž by potřeboval výkon na úrovni svého osobního rekordu 21,47 m, ale získal skalp třeba i dvojnásobného olympijského vítěze Tomasze Majewského.

Foto: Jan Kucharčík

Ladislav Prášil skončil ve finále pátý.

Článek
Fotogalerie

„Čekal jsem to ještě o malinko lepší, ale jsem spokojenej,“ zhodnotil své vystoupení bronzový medailista z letošního halového mistrovství Evropy v Göteborgu. Předvedl vzácně vyrovnanou sérii, všech šest jeho pokusů se vešlo do 33 centimetrů, nejdelší měřil 20,98 m.

„Mrzí mě, že jeden neuletěl. Tři dny zpátky jsem cítil větší formu, teď jsem byl takový unavenější, chyběla větší jiskra,“ popisoval svěřenec Petra Stehlíka. „Dvakrát jsem to hodil úplně do země i trenér na mě mával. Ale úplně jsem se nechytl,“ mrzelo Prášila.

Řev kliďase neznervózňoval

Na olympijském stadiónu panovala výborná atmosféra, domácí atleti získali dvě zlaté medaile. S flegmatikem Prášilem ale řev tribun nic nedělal. „Byl to zážitek, že lidi tak fandí. Já jen trochu sledoval dálku, že Meňkov skočil daleko,“ zaregistroval na druhé straně stadiónu.

Ve finále se potkal se dvěma českými krajany, Antonín Žalský a Martin Stašek uzavírali elitní dvanáctku. „Snažili jsme se trochu nahecovat, ale kluci říkali, že spíš bojovali mezi sebou,“ usmíval se Prášil.

Zlato vybojoval David Storl nevídaným způsobem. Rozhodčí mu totiž odmávali přešlap, ale nazlobený Němec si vzal na pomoc fotografa a sudí tímto netradičním způsobem dokázal přesvědčit, že jeho 21,73 m měřící pokus byl zdařený.

Reklama

Související témata: