Hlavní obsah

Oštěpařka Obergföllová vyhrála sázku s budoucím manželem. O příjmení

Moskva
Aktualizováno

Díky triumfu na mistrovství světa v Moskvě vyhrála německá oštěpařka Christina Obergföllová sázku, díky níž si i po nadcházející svatbě ponechá své dívčí jméno. Naopak její přítel a trenér Boris Henry se po sňatku 21. září přejmenuje na Obergfölla.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Němka Christina Obergföllová se raduje, v Moskvě vybojovala titul mistryně světa.

Článek

"Boris Obergföll, už bych si na to měl pomalu zvykat," smál se po nedělním finále někdejší soupeř Jana Železného a bronzový medailista z mistrovství světa i Evropy.

Obergföllová vystřídala na trůnu nejlepší světové oštěpařky olympijskou vítězku z Londýna chybějící Barboru Špotákovou, která v května porodila syna, a teď by českou hvězdu ráda napodobila i v osobním životě.

"Ještě nevím, jestli si udělám mateřskou pauzu, ale je to téma. Člověk to nemá v rukou, nedá se to natrénovat," řekla se smíchem jednatřicetiletá oštěpařka, která se dočkala titulu poté, co dlouho sbírala především stříbrné medaile.

Chce házet na mistrovství Evropy v Curychu

"Bylo by bezva, kdyby to vyšlo ještě před olympiádou v Riu. Ale když se to nepovede, nevadí. Pak mi bude 35 let a pořád to ještě půjde. Uvidíme. Vlastně bych hrozně chtěla házet příští rok na mistrovství Evropy v Curychu. To je můj stadión, tam jsem skoro jako doma. Třeba k tomu (těhotenství) dojde pak. Ale teď a tady to určitě nerozhodnu," uvedla dobře naložená Obergföllová pro agenturu SID.

Prozradila, že je v kontaktu se Špotákovou a má od ní zprávy o tom, jaké je to na mateřské dovolené. "Je to úplně něco jiného. Její malý hodně křičí a dohání ji prý kolikrát skoro k šílenství. Ale je to krása, vidět vyrůstat dítě. Je moc šťastná," uvedla na adresu světové rekordmanky a mistryně světa z roku 2007.

Reklama

Související témata: