Hlavní obsah

VIDEO: Hejnová po příletu ještě dnes plánovala trénink, Veselý se bude léčit s kolenem

Praha

Atletičtí mistři světa Zuzana Hejnová s Vítězslavem Veselým dnes odpoledne dorazili domů ze "zlatého" světového šampionátu v Moskvě. Na pražském letišti se dočkali série dalších gratulací od rodinných příslušníků i kamarádů. A oba také dostali speciální červené boty, na nichž jsou vyobrazeny jejich výkony, které je v ruské metropoli vynesly až na světový trůn.

Zlatá Hejnová a oštěpař VeselýVideo: Sport.cz

 
Článek

Překážkářka Hejnová i oštěpař Veselý netajili, že poslední dny pro ně byly dost hektické, na velké oslavy ale prý ještě čas nebyl. Oba šampióni také mají odlišné plány na nejbližší období: zatímco Hejnová, letošní suverénka na 400 metrů překážek, už ve čtvrtek zamíří na mítink do Stockholmu uzmout 12. vítězství v sezóně a udržet tak ohromující sérii neporazitelnosti, Veselý bude rehabilitovat se zraněným kolenem.

"Ale teď se těším i na to, až se pořádně vyspím. Nedojde ani na kuřecí řízek s bramborovým salátem, který mám slíbený od maminky," líčila s úsměvem Hejnová, která se však kvůli nabitému programu nestačí podívat domů do Liberce. "A dnes odpoledne ještě musím na trénink, což úplně příjemné není," uvedla Hejnová.

Veselého čeká odpočinek a léčba

Veselý bude zase především odpočívat a rehabilitovat s kolenem, s nímž má potíže už několik týdnů. "Teď se opravdu necítím, že bych byl ve formě. Koleno musím doléčit a pak samozřejmě také začít s kvalitním tréninkem, který byl právě kvůli těm zdravotním problémům v poslední době dost omezený," řekl Veselý.

Zopakoval, že nejdříve se k závodění vrátí 6. září v Curychu při sérii Diamantové ligy, kterou svěřenec trojnásobného olympijského vítěze Jana Železného vede.

Veselý s Hejnovou dnes vedle sebe dlouho pózovali se svými zlatými medailemi. Od zástupců pražské Dukly, jejíž barvy hájí, obdrželi i šampaňské se speciálním logem armádního klubu. Hejnovou potěšily i pugety květin, které se k ní jen hrnuly. "Kytičky mám ráda," pochvalovala si běžkyně, kterou hned na letišti přivítal polibkem i její přítel.

Elitní atleti své zlaté medaile ani nestačili příliš oslavit. "Zatím to nic velkého nebylo. Jen jsme si v Moskvě koupili pivo, sedli si před hotel a povídali si až do noci," popisoval Veselý znaveným hlasem. Hejnová také s největší "party" čeká až na závěr sezóny. "V Moskvě jsme slavili jen trochu. Byli jsme na večeři v tradiční ruské restauraci, dala jsem si třeba pirožky a kaviár, takže samé dobroty. V Čechách ale ještě určitě něco (oslava) bude," dodala Hejnová.

Reklama