Hlavní obsah

Kapacita O2 Grand Prix Praha byla opět vyčerpána v předstihu

Praha

Velký zájem o večerní běh Prahou dokazuje uzavření registrací do závodu O2 Grand Prix. Poslední závodníci se zaregistrovali v pondělí 19. srpna a přidali se tak k dalším 6 500 běžcům, kteří v sobotu 7. září okusí kouzelnou atmosféru podvečerní Prahy.

Foto: Sport.cz

Běh večerní Prahou nabízí malebné scenérie.

Článek

Do závodu se mohli přihlásit běžci starší 15 let. Ženy a dívky měly na výběr ze dvou vzdáleností – adidas Běh pro ženy o délce 5 km nebo METRO Běh na 10 km, muži vyrazí pouze do desetikilometrového závodu. Kapacity obou běhů se podařilo naplnit v předstihu tří týdnů. Ulice Prahy se tak mohou těšit na další dav běžců, tentokrát v podvečerních hodinách v sobotu 7. září.

Startovní čísla bylo možné opět zakoupit prostřednictvím charitativních organizací, se kterými pořadatelé závodu spolupracují, a účastníci závodu tak znovu měli možnost spojit svou vášeň pro běh s dobrým pocitem, že mohou někomu pomoci. Startovní čísla nabízely organizace Světlo pro svět, Tyfloservis, Nadace VIA, Nadace partnerství, Výbor dobré vůle, UNICEF, Most k umění, Mamma Help a Armáda spásy.

A pokud jste se do startovního pole O2 Grand Prix Praha nevešli, nevěšte hlavu. Krásnou alternativou může být také Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem, který se běží o týden později. Tamní trasa nabízí nevšední kombinaci industriální architektury ústecké chemičky a přírodních krás Labské stezky a Českého středohoří. Součástí tohoto závodu je také Spolchemie Rodinný běh na 3 km, které ho se můžou zúčastnit celé rodiny i s dětmi a také premiérový Spolchemie Handbike 1/2Maraton. Běžecký svátek v severních Čechách začíná v neděli 15. září v 10:15 hodin.

Reklama