Hlavní obsah

Koulař Prášil skončil na Diamantové lize v Curychu těsně čtvrtý

Koulař Ladislav Prášil obsadil na Diamantové lize v Curychu čtvrté místo výkonem 21,10 metru. Z medailové pozice ho odsunul ve čtvrté sérii Kanaďan Dylan Armstrong, který vrhl o tři centimetry dále. Soutěž na hlavním nádraží v Curychu vyhrál první muž letošních tabulek Ryan Whiting z USA, který pokusem dlouhým 22,03 zaostal o 25 centimetrů za vlastním světovým maximem této sezóny.

Foto: Jan Kucharčík

Český koulař Ladislav Prášil.

Článek

Prášil předvedl svůj nejlepší výkon v Diamantové lize, v níž dosud hranici 21 metrů nepřekonal. Už potřetí letos obsadil čtvrtou příčku, na stupně vítězů se prosadil jen v červnu v Birminghamu, kde si připsal bod za třetí místo. Ve své kariéře vrhl dál jen v dubnu během soustředění v JAR (21,47) a v červenci na Velké ceně Tábora.

Whitingovi vyšla odveta za mistrovství světa v Moskvě, kde se musel sklonit před obhájcem titulu Davidem Storlem. V Curychu porazil německého koulaře o 84 centimetrů. Whiting si zajistil celkové prvenství v prestižním seriálu a prémii 40 000 dolarů.

Totéž se povedlo v soutěži žen mistryni světa Valerii Adamsové. Novozélandská suverénka vyhrála v nejlepším výkonu roku 20,98 metru, jímž překonala vlastní rekord mítinku a zároveň vytvořila halový oceánský rekord. Druhou Rusku Jevgeniji Kolodkovou předčila o metr.

Mítink atletické Diamantové ligy v Curychu:
Muži:
Koule:
1. Whiting (USA) 22,03
2. Storl (Něm.) 21,19
3. Armstrong (Kan.) 21,13
4. Prášil (ČR) 21,10
Ženy:
Koule:
1. Adamsová (N. Zél.) 20,98
2. Kolodková (Rus.) 19,97
3. Carterová (USA) 19,88

Reklama

Související témata: