Hlavní obsah

Nizozemci netají zklamání

PRAHA

Rozčarování bylo viditelné na nizozemských hráčích i jejich trenérovi. Počítali s vítězstvím a místo toho přišli o dva body. Na rozdíl od hráčů však jejich kouč Dick Advocaat kvality českého týmu neviděl. "Češi dali gól z ničeho," míní nizozemský kouč.

Foto: ČTK

Nizozemský Edgar Davids (vlevo) bojuje s Tomášem Galáskem.

Článek

"Ani příchod Baroše nic nezměnil. Hráli jsme pořád stejně. V první půli jsme byli vyloženě lepší, ve druhé jsme jen trochu polevili. Nezaslouženě jsme přišli o dva body," hodnotil utkání Advocaat.

Podle slov Pavla Nedvěda se Edgar Davids pokoušel žertovat: "To se vám to hraje, když nahradíte třímetrového hráče dvoumetrovým," řekl v narážce na střídání Kollera Lokvencem.

Van Nistelrooij: chyběly centimetry

Kapitán Nizozemců Frank de Boer si představoval oslavu stého zápasu v reprezentaci jinak: "Byli jsme lepší, škoda inkasovaného gólu. Bohužel už jsme nedokázali odpovědět. Český tým má nepochybně svoji kvalitu. Ztracené dva body nás mrzí, ale do konce kvalifikace je ještě daleko a my je můžeme klidně získat v Praze, třeba i víc."

Ruud van Nistelrooij si posteskl: "Gólová akce byla parádní. Zbavil jsem se obránců a nebyl problém usměrnit perfektní Davidsův centr do sítě. Soupeř byl určitě kvalitní, ale nám chyběly při zakončení kolikrát centimetry."

Reklama

Související témata: