Hlavní obsah

Rosolová si smlsla i na specialistkách, opět ji láká víceboj

Nové Město nad Metují

Mistrovství republiky družstev dalo vicemistryni Evropy na 400 m překážek Denise Rosolové zavzpomínat na její vícebojařská léta. Místo své hlavní trati si v Novém Městě nad Metují vyzkoušela dálku a stovku a nevedla si vůbec špatně! V dálkařském sektoru skončila druhá coby nejlepší z českých závodnic, na rovince s překážkami dokonce vyhrála.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Atletka Denisa Rosolová

Článek
Fotogalerie

Výrazně tak pomohla svému USK k mistrovskému titulu, navíc si zpestřila konec sezóny. „Já chtěla jít dálku, trenérka, abych běžela krátké překážky. To jsem si říkala, že se zbláznila, vždyť jsem je běžela naposledy při olympiádě v Pekingu. Ale na prvním tréninku to šlo, tak jsem je zkusila,“ vyprávěla po výhře v čase 13,63 s, který ovšem výrazně znehodnotil silný protivítr 4,8 m/s. „Jsem zvědavá, kolik bych běžela, kdyby mi foukalo 1,5 do zad,“ přemítala.

V dálce vítr pomáhal

Dálkařský sektor byl orientován obráceně, a tak Rosolové k výkonu 642 cm pomohl vítr 2,4 m/s. „Ale potrápila jsem specialistky, i když jsem neabsolvovala všechny pokusy a odešla dřív,“ libovala si.

Porazila i tréninkovou parťačku a účastnici mistrovství světa Janu Korešovou. „Když mě přeskočila druhým pokusem, tak jsem si řekla, že mě neporazí a to mě heclo. Jen na Danu Velďákovou už nebylo, když skočila za 650,“ líčila Rosolová.

I nedělní zkušenost ji nahlodala v úvahách, jestli se ještě na skok nevrátí k víceboji. „Možná pětiboj v hale. Trénovala bych na čtvrtku a třeba si zkusila mezistátko na začátku sezóny. Jen výška by mi vadila, té se nějak bojím,“ přiznala Rosolová, kterou teď čeká dovolená v Thajsku.

Reklama

Související témata: