Hlavní obsah

Rozbolavělý silák Prášil se po průlomové sezóně těší k moři

Nové Město nad Metují

Letošní sezónu se nebojí označit za průlomovou. Vybojoval páté místo na mistrovství světa, skončil třetí mezi koulaři v celkovém pořadí Diamantové ligy… „A konečně jsem se vyhrabal ze zdravotních problémů,“ dodává Ladislav Prášil.

Foto: Jan Kucharčík

Koulař Ladislav Prášil si udržel výbornou formu až do konce sezóny.

Článek
Fotogalerie

Po pátečním mítinku v Bruselu se přesunul do Nového Města nad Metují na mistrovství republiky družstev, výkon 20,79 m z Belgie vylepšil ještě o čtyři centimetry a pomohl mužům Dukly k mistrovskému titulu. „Jsem hodně spokojený, tady vyšlo počasí, pěkné závody. A třetí místo v Diamantové lize? Ani jsem nepočítal, že bych na něj útočil,“ přiznával.

Slaná voda pomůže kolenu

Po dlouhé sezóně už na sobě cítil únavu. „Jsem takový rozbolavělý, zlobí mě koleno, jak už jsem teď moc netrénoval a víc závodil, svaly už tolik nefungují,“ vysvětloval svěřenec Petra Stehlíka, proč ho vůbec nemrzí, že atletická sezóna je na svém konci. „Pojedu k moři, slaná voda kolenu pomůže a já se budu celý den válet na pláži, to je nejlepší regenerace,“ těší se.

Spolu s ostatními vrhači včetně medailistů z mistrovství světa kladiváře Lukáše Melicha či oštěpaře Vítězslava Veselého si ještě dopřeje oslavu úspěšné sezóny. „Asi nebude jedna, to teď bude probíhat týden dva,“ usmívá se Prášil. Úterní tradiční fotbálek atletů Dukly ale proběhne bez 138 kilogramů vážícího vrhače. „Spíš se půjdu podívat a dám si pivo,“ plánuje.

Reklama