Hlavní obsah

Diamantová liga se nejspíš za rok přestěhuje z Londýna do Glasgow

Londýn

Tradiční dvoudenní mítink Diamantové ligy se v příští sezóně velmi pravděpodobně přestěhuje z Olympijského stadiónu v Londýně do Glasgow a tamního Hampden Parku. Oznámila to britská média s tím, že vedení britské atletiky již podepsalo smlouvu. Oficiální zdroje to však nepotvrdily a téma přesunu závodu je prý zatím stále v jednání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kvůli výjimce u daní přijel poprvé na Ostrovy i jamajský fenomén Usain Bolt.

Článek

Ve skotském Glasgow se budou v roce 2014 konat Hry Commonwealthu a závod Diamantové ligy by měl podle deníku The Sun proběhnout na stejném stadionu. Olympijský stánek v Londýně totiž projde rekonstrukcí, která má být hotová až v roce 2015.

"Nyní stále o této možnosti jednáme a Glasgow není jediné město, které je ve hře. Nic stále není jasné," stojí v oficiálním prohlášení britského atletického svazu UKA.

Hampden Park bude hostit závěrečný ceremoniál Her Commonwealthu a také atletické soutěže v době od 27. července do 2. srpna. Mítink Diamantové ligy má v termínové listině vymezené datum 11. a 12. července.

V Londýně v uplynulé sezóně platilo poprvé pravidlo o daních, které atleti nemuseli odvádět ve Velké Británii a kvůli výjimce poprvé přijel na Ostrovy také jamajský fenomén Usain Bolt. Stejnou výjimku by atleti měli mít také příští rok ve Skotsku.

Reklama

Související témata: