Hlavní obsah

Výškařka Vlašičová se po zranění znovu vrátila k tréninku

Záhřeb

Chorvatská výškařka Blanka Vlašičová se po dlouhodobých zdravotních problémech znovu vrátila k přípravě. Dvojnásobná mistryně světa letos předčasně ukončila sezónu, v níž se vrátila k závodění po téměř dvouleté pauze zaviněné operacemi kotníku a achilovky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Chorvatka Blanka Vlašičová nad laťkou během Zlaté tretry v Ostravě

Článek

Návrat to byl jen krátkodobý. Stihla pět závodů a výkonem 200 cm byla čtvrtá v letošních světových tabulkách, ale kvůli přetrvávajícím bolestem musela vzdát start na srpnovém mistrovství světa v Moskvě.

V tomto týdnu Vlašičová začala trénovat na novou sezónu po předchozím sedmidenním pobytu na klinice rehabilitace a prevence zranění ve sportu v irském Carlowu. Za tři týdny se tam vydá zase.

"Po prvním tréninku jsem necítila žádnou obvyklou bolest, což je jasná známka toho, že jsem konečně na správné cestě," uvedla na svém webu Vlašičová, jež v pátek oslaví třicáté narozeniny. "Pořád je přede mnou hodně práce a spousta trpělivosti. Nikam ale nespěchám, musím dodržet každý krok v procesu rehabilitace. V tuto chvíli jsem ale s vývojem velmi spokojená," řekla světová šampiónka z let 2007 a 2009 a stříbrná medailistka z olympijských her v Pekingu 2008.

Reklama

Související témata: