Hlavní obsah

Běžec Holuša změnil trenéra a bude z něj mílař

Praha

Halový vicemistr světa v běhu na 800 metrů Jakub Holuša opět mění trenéra. Po dvou sezónách u Dalibora Kupky v Dukle Praha odešel k Jiřímu Sequentovi, který připravuje mimo jiné osmistovkařku Lenku Masnou, finalistku letošního mistrovství světa v Moskvě. V příštím roce se Holuša zaměří na trať 1500 metrů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jakub Holuša na Zlaté tretře v Ostravě.

Článek

Předloni na halovém MS v Istanbulu zazářil, ve finále ho porazil pouze Etiopan Mohamed Aman. Krátce po šampionátu se však Holuša ve zlém rozešel s koučem Josefem Vedrou a následné dvě letní sezóny se mu vůbec nedařilo, letos se ani nedostal na MS do Moskvy.

"Důvodů, proč mi to nešlo, vidím několik. Začalo to vojenským přijímačem, který mi vzal značnou část přípravy. Taky jsem byl ve skupině jediný běžec a i když se mi trenér věnoval, neměl jsem s kým běhat," řekl na webu atletického svazu Holuša ke spolupráci s Kupkou. "Trápil jsem se, nebavilo mě to a pak i přístup z mé strany nebyl takový, jaký by být měl."

S Kupkou se dohodli na rozchodu a Holuša se chtěl vrátit k Vedrovi, ale ten odmítl. "Přál jsem si trénovat pod silnou osobností, což Jirka (Sequent) je. Navíc jsme spolu už předtím měli nadstandardní vztahy, takže navázat spolupráci nebylo nijak složité," řekl pětadvacetiletý běžec.

V příští sezóně z něj bude hlavně patnáctistovkař. "Rozhodl jsem se i proto, že půlka mi letos moc nešla. Na vrcholné úrovni se dá na patnáctistovce lépe uplatnit taktika a také cítím, že už jsem dozrál, abych na této trati zaběhl dobrý čas. Hlavně musím zůstat zdravý," dodal Holuša.

Reklama