Hlavní obsah

Tyčkařská šampiónka Isinbajevová je ruským sportovcem roku

Moskva

Mistryně světa ve skoku o tyči Jelena Isinbajevová vyhrála novinářskou anketu o nejlepšího ruského sportovce roku. O cenu pro trenéra roku se podělili kouč fotbalové reprezentace Fabio Capello a Michail Lichačov, jenž vede národní tým v plážovém fotbalu. Oba získali stejně hlasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tyčkařka Jelena Isinbajevová.

Článek

Ital Capello dovedl ruské fotbalisty k první účasti na mistrovství světa od roku 2002. Lichačov získal se svým týmem podruhé za sebou titul na světovém šampionátu na Tahiti. Nejlepším týmem roku se stali volejbalisté, kteří ovládli Světovou ligu i mistrovství Evropy.

Isinbajevová se v srpnu v Moskvě stala potřetí mistryní světa pod širým nebem a následně přerušila kariéru s tím, že hodlá založit rodinu. Jednatřicetiletá tyčkařka však věří, že za tři roky v Riu de Janeiro bude mít dobrou šanci bojovat o třetí olympijské zlato.

"Jestli se najednou zvedne úroveň a všechny holky začnou skákat pět metrů, čemuž moc nevěřím, bude nutné zvážit, jestli tam jet. Ale jestli to zůstane jako teď, bude se skákat 470 nebo 480 centimetrů, tak věřím, že vyhraju," uvedla.

Reklama