Hlavní obsah

Hejnová skončila v americké atletické anketě čtvrtá

New York

Mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová obsadila čtvrté místo v tradiční anketě amerického magazínu Track and Field News o nejlepší atletku roku. Hlasování 34 odborníků ovládli novozélandská koulařka Valerie Adamsová a ukrajinský výškař Bohdan Bondarenko. Nad nimi skončili jamajští sprinteři Usain Bolt a Shelly-Ann Fraserová-Pryceová, kteří byli v listopadu vyhlášeni Atlety roku v anketě mezinárodní federace IAAF.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zuzana Hejnová ovládla anketu Sportovec roku 2013 a v anketě amerického magazínu Track and Field News skončila čtvrtá.

Článek

Hejnová, vítězka české ankety Sportovec roku a nejlepší evropská atletka, získala v anketě Track and Field News 237 bodů. O devět bodů zaostala za třetím místem, které obsadila americká mistryně světa na 100 metrů překážek Brianna Rollinsová.

Bondarenko porazil o jediný bod Bolta a zvítězil nejtěsnějším rozdílem v historii ankety, která se vyhlašuje od roku 1959. Ukrajinský výškař se letos výkonem 241 cm zařadil na třetí místo historických tabulek, vyhrál i anketu o nejlepšího evropského atleta. V anketě Track and Field News triumfoval jako první výškař v historii.

Na 15. místě skončil mistr světa v hodu oštěpem z Moskvy Vítězslav Veselý.

Reklama