Hlavní obsah

Po Špotákové jde na mateřskou další oštěpařská star Obergföllová

Offenburg

Oštěpařka Barbora Špotáková po návratu k atletice po loňském narození syna nepotká v soutěžním sektoru velkou rivalku Christinu Obergföllovou. Na mateřskou dovolenou se teď totiž chystá i dvaatřicetiletá Němka, jež při absenci české světové rekordmanky získala loni v Moskvě titul mistryně světa.

Foto: Profimedia.cz

Německá oštěpařka Christina Obergföllová se chystá na mateřskou dovolenou.

Článek

S těhotenstvím německé Sportovkyně roku 2013 se médiím pochlubil její manžel a trenér Boris Obergföll. "Budeme rodiče, těšíme se, dítě přijde na svět v létě," řekl bývalý špičkový oštěpař, známější pod jménem Boris Henry.

Příjmení si v důsledku moskevské sázky s životní partnerkou změnil při svatbě, která se konala v září zhruba měsíc po prvním velkém triumfu německé závodnice. V té době byla Špotáková už od května maminkou a Obergföllová tehdy avizovala, že by českou hvězdu ráda napodobila. "Těhotenství teď završilo neuvěřitelný rok 2013," řekl Obergföll.

Obergföllová má ve sbírce i olympijské stříbro z Londýna 2012 a bronz z Pekingu 2008, kde vždy vyhrála Špotáková. Má i po dvou stříbrech z mistrovství světa i Evropy. Kdy se k oštěpu Obergföllová vrátí, nechává oštěpařský pár otevřené. Vzdáleným cílem je start na olympijských hrách v Riu de Janeiro v roce 2016. "Tam chceme ještě jednou pořádně zaútočit," řekl Obergföll.

Reklama

Související témata: